KATEGORI: Partnernyheder

27-årig Michelinkok i spidsen for Bandholm Badehotels gastronomi

23. January 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Efter at have arbejdet på intet mindre end tre 2-stjernede Michelin-restauranter er 27-årige Nicky Arentsen vendt tilbage til fødeegnen for at stå i spidsen for Bandholm Badehotels gastronomi i rollen som køkkenchef, hvor han bringer nyt og luksuriøst liv til Bandholm Badehotel, der har mere end 330 års historie bag sig.

En lokal forankring og et indgående kendskab til områdets bæredygtige råvarer er centrum for gastronomien, når Nicky Arentsen, der er opvokset i Nykøbing Falster, serverer en 4- og 7- retters menu bestående af nyere dansk gastronomi på det historiske Bandholm Badehotel. Berlingske har givet 5 stjerner i deres anmeldelse og medtaget det på Søren Franks top10 over de bedste restaurantoplevelser for 2022.

’Mit kendskab til og kærlighed for Lolland og Falster afspejler sig helt klart i menuen, hvor alt vil afhænge af, hvad der gror lokalt netop nu. Derfor kommer der fx både fjordrejer og torsk fra Langø, der er bare en 20-minutters køretur fra badehotellets egen vandkant, på menuen ved åbningen. På samme måde vil jeg bruge sukkerroer, når sukkerroeproduktionen er i fuld gang og hele området dufter af det. Råvarerne skifter især hurtigt, når sommeren er på sit højeste og nye ting hele tiden kommer til, og med det vil jeg lave lokal og ærlig mad, alle kan forstå, ’ forklarer Bandholm Badehotels nye køkkenchef Nicky Arentsen.

Guldmedalje og tre 2-stjernede Michelin-restauranter

Interessen for Lolland og Falsters råvarer har Nicky Arentsen ikke fra fremmede. Hans morfar var nemlig fiskerkonge på Falster, mens mormoren var kogekone, og derfor var mad en del af familiehyggen.

’Mine sommerferier gik med at pille rejer frisk fra kutteren, og generelt har jeg altid haft mad mellem hænderne. Derfor var det også helt naturligt, at jeg brugte den nysgerrighed til at uddanne mig til kok, og da jeg nu blev tilbudt at vende hjem og lege med de lokale råvarer, jeg kender allerbedst og samtidig stå i spidsen for gastronomien på Bandholm Badehotel, kildede det i maven på en sådan måde, at jeg umuligt kunne sige nej,’ siger Nicky Arentsen.

Nicky Arentsen kom som 18-årig i lære på Babette i Vordingborg, hvor han blev udlært med guldmedalje i 2016. Siden har han kokkeret på A.O.C i København, Henne Kirkeby Kro på Vestkysten og senest som souschef på Jordnær i Gentofte. Alle er de 2-stjernede Michelin-restauranter.

’Jeg er virkelig blevet inspireret af de kokke, jeg har været under. Særligt Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro er meget kunstnerisk i sin madlavning og har lært mig, at det er håndværket som gør det sjovt at lave mad. Derfor elsker jeg også de håndværksmæssige dyder som at intervalstege mit kød, som man gjorde det i gamle dage,’ forklarer han.

Stærkt hold bag Bandholm Badehotel

Hoteldirektør Allan L. Agerholm, der er tidligere CEO for BC Hospitality Group og nuværende formand for PARKEN Sport & Entertainment, er svært tilfreds med både sin nye køkkenchef og det øvrige hold, han har rekrutteret til badehotellet.

’Vi er i fuld gang med at udfolde Bandholm Badehotels enorme potentiale. Det er nogen superdygtige og talentfulde unge mennesker, vi har hentet til at bringe nyt og luksuriøst liv til vores historiske badehotel. Rekrutteringen fortsætter, så hvis man er uddannet kok eller tjener, har høje ambitioner og brænder for at vise Lolland fra sin bedste side, vil vi meget gerne høre fra dig,’ siger hoteldirektør Allan L. Agerholm.

Bandholm Badehotel har sidste år været igennem en let renovering, og i år udvides med moderne spa med eksklusive behandlingsrum, samt vildmarksbade og saunaer i terrænet omkring badehotellet med udsigt over Smålandshavet.

Om Bandholm Badehotel:

  • Bandholm Badehotel genåbner under sit nye navn den 3. juni 2022.
  • Bag genåbningen står et erfarent hold af erhvervsfolk fra hotel- og restaurationsbranchen.
  • Stedets historie kan spores 330 år tilbage, hvor det oprindeligt var en kongeligt privilegeret kro.
  • Den nuværende hvide palæbygning blev opført i 1886.
  • Fremover vil stedet blive drevet som badehotel med gastronomi af høj kvalitet, luksuriøs spa og vildmarkswellness, samt helt nye møde og konferencefaciliteter.

Se mere på Bandholm Badehotel´s profil her og kontakt os hos Danske Konferencecentre for booking af mødesteder med fokus på gastronomi og lækker forplejning.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG