KATEGORI: Partnernyheder

30 ÅR PÅ HOTEL KOLDINGFJORD: Eleven blev Hotelchef

15. August 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Hotel Koldingfjord arbejder målrettet med medarbejdertrivsel og Mette Ahrendtsen er et rigtig godt eksempel på hvordan en nysgerrig elev kan blive en passioneret og værdifuld hotelchef.

I 1993 gik Poul Schlüter af, danskerne stemte ja til Maastricht-traktaten og en pakke smør kostede en flad 10´er.

I juli det år gik en lidt betuttet ung kvinde op ad trappen på Hotel Koldingfjord til sin første arbejdsdag som elev i receptionen.

– Jeg vidste, at jeg ville være ”noget med mennesker og noget med sprog”, så jeg bed mig fast i den daværende chef på hotellet og fik til sidst tilbudt en elevplads i receptionen. Det var en stor ting dengang. Der var mange om buddet, så jeg var stolt og glad, da det lykkedes, fortæller Mette Ahrendtsen.

Hun har taget trappen mange, mange gange siden den dag for 30 år siden.

Elevpladsen førte til et fast job i receptionen. Siden fulgte en række stillinger på hotellet – blandt andet som souschef i konferenceafdelingen og receptionen – indtil hun endte i sit nuværende job som hotelchef.

– Der er hele tiden sket noget nyt – det er faktisk min syvende stilling på Hotel Koldingfjord. Så det er jo ikke det samme job, jeg har haft i 30 år. Det er helt sikkert også derfor, jeg er blevet her så længe. Det er en arbejdsplads, hvor der er mulighed for at udvikle sig, hvis man har viljen til det, siger Mette Ahrendtsen.

Hendes nuværende chef, adm. dir. Peder J. Madsen, har arbejdet tæt sammen med Mette Ahrendtsen gennem de seneste 15 år. De har et makkerskab, hvor de ifølge direktøren supplerer hinanden perfekt.

– Sagt med et glimt i øjet: Hun er jo irriterende ordentlig – og det er en gave for Hotel Koldingfjord og især for et rodehoved som mig, at der kommer en og samler op. Og så husker hun som en elefant, hvad vi aftalte for flere måneder siden, siger Peder J. Madsen.

– Hun er Hotel Koldingfjords Wikipedia. Hun kender kunderne, huset, historikken. Hvad kan lade sig gøre, hvad kan ikke lade sig gøre. Og så er det jo bare en gave at have en kollega, der efter 30 år stadig er positiv, konstruktiv og udviklingsorienteret. Hun er virkelig Hotel Koldingfjord ind til benet, siger direktøren

For Mette Ahrendtsen er det særligt to ting, der giver glæde i arbejdsdagen: Kollegaerne og gæsterne.

– Relationen til gæster betyder vanvittigt meget. De faste gæster bliver man jo nærmest venner med og opbygger et tæt forhold til. Det er så vigtigt. Vi har gjort det godt, når vi ser folk komme igen. Jeg elsker at byde folk velkommen – men det er endnu bedre at byde dem velkommen tilbage, siger Mette Ahrendtsen.

– Og så er der selvfølgelige mine kollegaer, som jeg holder utroligt meget af. Som leder bliver jeg altid ekstra glad, når det lykkes at finde nye talenter, få det bedste frem i dem og få dem til at fungere på det hold, vi har her i huset, siger hotelchefen.

Spørgsmålet er, om det har været sliddet værd i 30 år? De af og til lange arbejdsdage, de skæve arbejdstider, weekenderne væk fra familien?

– Jeg ville gøre det hele igen. Uden tvivl. Det er verdens bedste branche, og jeg håber, at flere unge vil kaste sig ud i den. Mulighederne for personlig og faglig udvikling er enorme. Og selv hvis man forlader branchen igen, har man lært noget om mennesker, service og sprog, der kan bruges alle steder, siger jubilaren.

Hotel Koldingfjord fejrer Mette Ahrendtsen ved en reception torsdag 17. august kl. 15.00 – 17.00. Venner af huset og forretningsforbindelser er meget velkomne til at deltage. Tilmelding til adm. dir. Peder J. Madsen på pm@koldingfjord.dk senest 15. august.

Læs mere om mødefaciliteter på Hotel Koldingfjord her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG