KATEGORI: Inspiration

5 grunde til at fysiske møder er bedre for din forretning

24. January 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Vi har ikke kunne afholde fysiske møder og konferencer på samme måde, som vi er vant til. Det har givet os tid til at reflektere over, hvorfor vi overhovedet har brug for de fysiske møder? Visit Denmark giver dig fem gode grunde til, hvorfor dét at udskifte online-møder med fysiske møder – nu hvor det igen er muligt – er en smart vej frem for din virksomhed.

Kilde: VisitDenmark

1. De bygger stærkere, mere meningsfulde relationer

I en undersøgelse foretaget af Doodle i 2019 mente 95% af de adspurgte, at fysiske møder var en effektiv måde at opbygge relationer på arbejdspladsen. Samme mønster viser sig i en undersøgelse fra Loughborough University School of Business and Economics, imago and The Right Solution, der fremlægger, at opbygningen af relationer, når man mødes fysisk, ikke på samme måde kan opnås over telefon og e-mails.

Hvorfor er det vigtigt? Succesfulde virksomheder er ofte bygget op på stærke menneskerelationer. Jo stærkere disse relationer er, jo bedre vil din virksomhed kunne modstå ændringer, krisetider og f.eks. “lockdowns” med hjemsendelser og hjemmearbejde.

2. De hjælper dig med at træffe bedre beslutninger

I turbulente tider kan hurtig og målrettet beslutningstagning være forskellen på en forretning, der overlever og en, der ikke gør. Det er derfor vigtigt at sikre, at dine medarbejder er udrustet med de bedst mulige forhold til at træffe en god beslutning.

En undersøgelse foretaget af Forbes kigger på, hvorfor de adspurgte foretrak fysiske møder og konferencer. 44% svarede, at det skyldes, at de skaber et bedre miljø til hård og rettidig beslutningstagning, og 39% svarede, at fysiske møder førte til beslutningstagning af højere kvalitet.

3. De inspirerer til nye ideer og igangsætter forandring

I en verden hvor nytænkning og innovation er vigtige redskaber for virksomheder, som står over for vores ‘new normal‘, er denne fordel særlig relevant.

I en undersøgelse foretaget af Loughborough University School of Business and Economics vurderede delegerede, at det mest værdifulde element, når det gælder uddannelse, er at lytte til foredragsholdere, der inspirerer til nye ideer, udfordrer normen og iværksætter forandring i dagligdagen.

Yderligere research viser, at undervisning, hvor deltagere er fysisk til stede, også hjælper på hukommelsen og forståelsen.

4. De hjælper dit team med at kommunikere bedre

Ifølge Forbes var 77% af de adspurgte enige i, at det er lettere at afkode kropssprog og ansigtsudtryk, når man mødes fysisk. 

I den samme undersøgelse sagde 75%, at de værdsætter den sociale interaktion og mulighed for at skabe bånd til sine kollegaer, som opstår når de er sammen til stede. Så hvis du har et team, der har brug for at stå stærkt og kommunikere godt sammen, kan dét at mødes fysisk være en produktiv og effektiv løsning.

Som en sidebemærkning har flere undersøgelser vist, at deltagere på et virtuelt møde ikke altid giver deres fulde opmærksomhed! ..Undersøgelsen fra Forbes viser, at 58% ofte surfer på internettet, tjekker e-mails eller udfører en ikke-relateret opgave under et virtuelt møde.

5. De gør alle gladere

At holde ens medarbejdere glade og motiveret er altid en vigtigt ledelsesovervejelse. Og når vi i lang tid har skulle arbejde hjemmefra, står man over for en helt anden proces til at opretholde arbejdeglæden.

Selvom fysiske møder ofte involverer logistisk planlægning og flere omkostninger, foretrækker folk alligevel at samles frem for at ses på skærmen. Faktisk viser Loughborough University School of Business and Economics´ undersøgelse, at hele 96.6% foretrækker et fysisk møde frem for et virtuelt. Og ifølge Doodle Meeting Report 2019 foretrækker 76% af fagfolk de fysiske møder. Kun 7% af de adspurgte foretrækker konferencekald.

Samme billede gør sig endnu mere gældende hos de digitale indfødte. I en undersøgelse rapporteret på Entrepreneur.com, svarer 78% af Generation Xers og 80% af Millennials, at de foretrækker at de fysiske møder frem for de virtuelle.

Vi ser derfor en fremtid, hvor vi fortsætter med at arbejde samme, inspirere hinanden og samarbejde om nye projekter, online, offline og off-site.

Fandt du denne artikel interessant? Så se vores blogindlæg om Hvad kan det fysiske møde?

Planlægger du et fysisk arrangement? Så kontakt os for booking af lokaler og sparring omkring retningslinjer. Vi giver dig de bedste tilbud på mødesteder helt gratis og uforpligtende.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG