KATEGORI: Inspiration

5 overraskende fordele ved at gå en tur i mødepausen

6. November 2018
Ditte Rønne Jakobsen

Vores møde -og konferencecentre tager sig ekstra godt ud i disse tider og udendørs arealerne indbyder til en frisk gåtur. Vi har fundet 5 overraskende fordele ved at gå en kort tur i mødepausen og indsamlet nogle flotte stemningsbilleder fra vores partnere.

Vi har samlet en masse flotte billeder fra vores partnere, der har enten haver, parker eller skov lige udenfør døren. Det er ikke kun de flotte farver, som gør gåturen værdifuld for jeres team, der findes faktisk også en masse fysiske og psykiske fordele ved at gå en tur på bare 15 min. Vi har fundet 5 gode grunde til at gå en tur i mødepausen:

1. Gavner humøret

Forskning viser, at en rask gåtur påvirker dit humør positivt, så du vil opleve at blive væsentlig gladere. Gang styrker også hjernen, da det øger blodtilførslen til hjernen og produktionen af nye hjerneceller. Det styrker indlæringen og hukommelsen, så du vil opleve bedre at kunne huske vigtige pointer fra mødet eller konferencen.

2. Øger kreativiteten

Et studie har vist, at folk, der går, mens de skal udtænke noget nyt, får flere kreative idéer, end dem der sad ned ved samme forsøg.I kan med fordel dele et møde op i 2 omgange med en 15-30 minutters gåtur i midten, således at første del består af noget teoretisk, hvorefter gåturen fungerer som optakt til anden del med f.eks. problemsolving eller brainstorming.

3. Mindsker stress

Gang og motion forebygger og afhjælper stress. Kombinationen af motion, dagslys og frisk luft øger nemlig produktionen af en række forskellige ”feel good”-hormoner f.eks. endorfiner, som giver dig en følelse af glæde, indre ro og velbehag. Samtidig frigiver kroppen Melatonin, der regulerer søvncyklusen, så derfor er det at gå ture ideelt til at falde i søvn hurtigere og sove bedre.

4. Regulerer appetitten

En travetur på bare 15 minutter kan nedsætte trangen til søde sager. Gang får heller ikke dit blodsukker til at falde så drastisk som ved løb, så du bliver derfor ikke sulten efter en gåtur på samme måde, som hvis du har trænet.

5. Forbedre kommunikationen mellem kolleger

Vi bliver automatisk mere afslappet på en gåtur og har tendens til at snakke fra hjertet om emner, der er personlige eller filosoferende. Derfor kan det også forbedre kommunikationen mellem kolleger, da vi får lov at komme tættere ind på hinanden. Det er blevet populært med en walk and talk til møder i dag blandt andet fordi fok har tendens til at være mere snakkesalige og ærlige.

Se de smukke billeder her:

 
 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG