KATEGORI: Bæredygtighed

7 grønne tips til bæredygtige møder

17. November 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Har I også overvejet, hvad I kan gøre for at gøre jeres møder mere bæredygtige? Her er nogle tips til at hjælpe jer på vej.

Kilde: Groennemoeder.dk.

1. Postevand i stedet for flaskevand

CO2-udledningen fra produktion af 1 l postevand fra Hovedstadens centrale forsyning er 750 gange lavere end fra en liter flaskevand. Vælg derfor i stedet postevand i kander fra hanen, gerne tilsat frugt eller krydderurter til at give lidt smag.

2. Spar printet med et online værktøj

Brug en app eller anden online løsning, så undgår du at printe deltagerlister, programmer, sponsorliste, afstemninger, evalueringsskemaer mm. og mindsker derved forbruget af papir.

3. Bambus roll up

Alternativet til de mere traditionelle roll ups er produceret af bambus. Bambus giver et robust, miljøvenligt materiale, og planten vokser hurtigere end andre planter med en vækstperiode på fire-seks år. Systemet er det samme nemme og velkendte, og banner kan udskiftes efter behov.

4. Spirende blyant

Sprout-blyanten er lavet af bæredygtigt PEFC eller FSC certificeret cedertræ. Den inderste del af blyanten består af en blanding af ler og granit, og den indeholder derfor ikke bly. Kapslen indeholder blomster- eller krydderifrø, som ikke indeholder GMO’er (genetiske modificerede organismer). Blyanterne kan indgraveres med virksomhedslogo eller et personligt budskab. Brug blyanterne til din konference; efter brug plantes de i jord, og et minde om konferencen vokser frem.

5. Konferenceposer

Har man brug for at distribuere trykt materiale til sine gæster, så køb GOTS certificeret økologisk Fairtrade bomulds-muleposer. GOTS er en mærkningsordning for økologiske tekstiler og dækker hele kæden fra høst af råvarer gennem miljømæssig og social ansvarlig produktion til det færdige produkt.  

6. Stenpapir

Et bæredygtigt alternativ til almindeligt papir er stenpapir, der er lavet af meget fint malet kalksten og bindemiddel. Man kan bruge papiret til bykort, magasiner, skriveblokke, festivalprogrammer, visitkort, plakater, postkort mm. Udsættes stenpapir for UV-stråling, fugt og varme er det biologisk nedbrydeligt.

7. Bæredygtige balloner

Skal du pynte op til fest, kan du benytte balloner lavet af FSC-certificeret latex, som kommer fra bæredygtige skovbrug. De nedbrydes biologisk på ca. seks måneder, hvorimod ikke-FSC-certificeret latex kan tage op til fem år at nedbryde.

Læs vores FN Verdensmål indeks her – og se alle vores mødesteder, som allerede har fået FN Verdensmål stemplet her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG