Det nye Bandholm Badehotel henter mere Michelin-erfaring og udvider for millioner
De nye ejere udvider det historiske Bandholm Badehotels gastronomiske tilbud til også at omfatte et nyt Brasserie og hyrer souschef med Michelin-baggrund. Desuden investeres der i luksuriøst vildmarkswellness under åben himmel lige ned til Smålandshavet.
Siden Bandholm Badehotel sidste år blev overtaget af en erfaren kreds af folk fra hotelbranchen, har der
været fuld fart på det lille og eksklusive badehotel på Lollands nordkyst.
Ambitionen var at skabe en hidtil uset gastronomisk perle på Lolland-Falster. Og med flot omtale i Børsen, fem stjerner i Berlingske og en plads på Søren Franks top10 over de største restaurantoplevelser i 2022, må det siges, at køkkenchef Nicky Arentsen, 28, er lykkedes med at servere gastronomi af meget høj kvalitet med udgangspunkt i hjemstavnens lokale råvarer.
Med de nye ejere ombord investeres der nu blandt andet i endnu en restaurant på hotellet. Den 16.
februar 2023 ser det nye Brasserie Alba dagens lys. Det skal supplere den nuværende højgastronomiske
Restaurant Essence og udvide paletten til gæsterne.
”Siden vi slog dørene op i juni, har der været en rigtig stor interesse for at opleve, hvad det nye Bandholm
Badehotel nu er og har at byde på. Nicky Arentsens køkken har opnået flotte roser på meget, meget kort tid og det kan vi mærke på efterspørgslen. Derfor giver det god mening, at vi nu tilføjer et brasseriekøkken til badehotellet, så vi også kan bringe det i spil til møder, fester og konferencer og selvfølgelig også til vores private gæster, og ikke mindst udeservering om sommeren” siger Bestyrelsesformand for Bandholm Badehotel Allan L. Agerholm.
Køkkenchef Nicky Arentsen, der selv har baggrund fra tre to-stjernede Michelin-restauranter, får nu selskab i køkkenet i form af 28-årige Nikolaj Vejlemand, der fremover skal være souschef. Han har senest været souschef på den 1-stjernede Michelin-restaurant The Samuel i Hellerup og kok på Brøndums Hotel i Skagen. På The Samuel var Nikolaj Vejlemand med fra restaurantens åbning i 2020, og var med til at modtage restaurantens første Michelin-stjerne. I sin læretid har han været på Michelin-restauranterne Søllerød Kro og Auberge du vert Mont samt restauranten Frederiks Have. Om den kommende opgave siger han:
”Bandholm Badehotel har for mig hele pakken af det, jeg ledte efter. De nye ejere har de helt rette og høje ambitioner for stedet, og den udvikling glæder jeg mig til at være en del af. Jeg ser især frem til
samarbejdet med Nicky Arentsen, der på kort tid har gjort Bandholm Badehotel til et fine dining-køkken
med fokus på lokale råvarer. Jeg glæder mig virkelig meget til at udvikle badehotellet sammen med ham,”
siger Nikolaj Vejlemand.
På Bandholm Badehotel er det altså fremover muligt at vælge mellem fine dining-restauranten Essence
med 4- og 7- retters tasting menuer og Brasserie Alba med a la carte-menu.
Vildmarkswellness skal skabe naturrige oplevelser
Udvidelsen af det gastronomiske tilbud er ikke den eneste investering. Til foråret åbner ’det nye’ Bandholm. Badehotel nemlig et udendørs spaområde i form af vildmarkswellness, hvor brændefyrede vildmarksbade med havvand fra og udsigt over Smålandshavet skal skabe eksklusive oplevelser i naturrige omgivelser.
”Bandholm Badehotel har en helt fantastisk beliggenhed lige ned til vandet. Den udnytter vi til fulde nu, så uanset om man er her for forretning eller fornøjelse, er der mulighed for at nyde havudsigten fra et
brændefyret vildmarksbad med havvand fra Smålandshavet og med et glas champagne i hånden,” siger
Allan L. Agerholm.
Udover vildmarksbadene vil der være saunatønder med plads til op til 16 personer og udsigt over havet,
ligesom det også vil være muligt at få en massage. Den eksklusive vildmarkswellness vil ligge få skridt fra
Danmarks ældste badeanstalt på Bandholm Havn, og herfra er det også muligt at tage et dyp i havet
gennem alle fire årstider.
Ejerkredsen bag Bandholm Badehotel estimerer, at de med de nye udvidelser samlet investerer tre
millioner kroner i badehotellet, der dækker over Brasserie Alba, vildmarkswellness samt opdaterede møde-og konferencefaciliteter med moderne AV.
Søndag den 12. februar afholder Bandholm Badehotel desuden jobdag, så hvis man ønsker at komme forbi og høre mere om mulighederne for at tage del i badehotellets udvikling, kan alle interesserede tilmelde sig dagen. Badehotellet har fx ledige stillinger som tjener, opvasker, receptionist og housekeeping.
Læs mere om mødefaciliteterne hos Bandholm Badehotel her på deres profil hos Danske Konferencecentre.
Om Bandholm Badehotel:
• Bag Det Nye Bandholm Badehotel, der åbnede i 2022, står et meget erfarent hold af erhvervsfolk
fra hotel- og restaurationsbranchen.
• Køkkenchef Nicky Arentsen er selv fra Nykøbing Falster og tager udgangspunkt i områdets råvarer.
Han har tidligere været på Michelin-restauranterne Jordnær som souschef, og som kok på A.O.C og
Henne Kirkeby Kro.
• Stedet drives i dag som badehotel med gastronomi af høj kvalitet, luksuriøs spa og
vildmarkswellness, samt helt nye møde og konferencefaciliteter.
• Stedets historie kan spores 330 år tilbage, hvor det oprindeligt var en kongeligt privilegeret kro.
Den nuværende hvide palæbygning blev opført i 1886.