KATEGORI: Partnernyheder

Ugens tip: Stop madspild – lav knækbrød

26. September 2024
Ditte Rønne Jakobsen

På søndag er det Danmarks nationale Madspildsdag. I Danmark smider vi hvert år næsten 900.000 ton spiseligt mad ud. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen. På verdensplan er madspild noget af det, der udleder mest CO2 – det udleder f.eks. mere end hele verdens flytrafik. VINGSTED hotel & konferencecenter bespiser ca. 100.000 gæster om året og de deler her ud af deres populære tip med knækbrød!

Madspild er en daglig udfordring og hotellet føler et ansvar for at tage udfordringen seriøst. Derfor deler VINGSTED ud af tips og tricks, som kan bruges både i konference køkkener og hjemme i privaten.

Har du rugbrød tilovers?

Rugbrød, der akkurat er lidt for tørt til at servere, men for godt til at smide ud.

Det har vi ofte her på VINGSTED hotel & konferencecenter. Men i stedet for at smide det ud, laver vi blandt andet knækbrød af det.

Det er nemt og lækkert.

At stoppe madspild er noget, vi er fælles om, derfor deler vi gerne opskriften.

Vi fryser rugbrødsresterne ned, indtil vi har ca. 15 kg. – men hos os er det jo stordrift, derfor har vi skaleret opskriften ned til en mere familievenlig målestok.

”Stop madspilds knækbrød”

400 g rugbrød

3 dl forskellige kerner

2,5 dl vand

1 dl olie

Flagesalt til drys

Blend rugbrødet i en blender eller brug hænderne til at lave smulder.

Bland rugbrødskrummerne sammen med kerner, olie og vand.

På et stykke bagepapir ruller du dejen ud i en tykkelse på 2-3 mm.

Skær den udrullede dej ud i passende størrelser og drys med flagesalt.

Bag det i ca. 20 min. ved 180 – 200 grader.

Læs endnu mere om Vingsted Konferencecenter her! og tjek deres mødefaciliteter og arbejde med FN´s verdensmål ud!

Vil du have et uforpligtende tilbud? Send os din info lige her!

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG