5 tips til effektive møder
Hvem vil ikke gerne holde effektive møder?
Vi har samlet de 5 vigtigste huskeregler, så I får det bedste ud af mødet.
Kilde: FirstAgenda
1. Begræns den interne mødeaktivitet
En undersøgelse foretaget af den danske interesseorganisation Lederne viser, at 36% af de danske ledere mener, at produktiviteten kan forøges ved at reducere den interne mødeaktivitet. Overvej derfor hvilke af dine kolleger, der er nødvendige for mødets indhold og formål, inden du sender mødeindkaldelsen ud.
2. Forberedelse
Velforberedte deltagere får mødet til at forløbe lettere. Skal din kollega fremlægge et punkt på dagsordenen, så giv vedkommende besked i god tid, så han eller hun kan nå at forberede sig. Dagsordenen og de tilknyttede bilag bør derfor sendes ud i god tid – eksempelvis senest to dage før mødet – så alle deltagere har mulighed for at forberede sig.
3. God mødeledelse
En god mødeleder er en person, der er god til at kommunikere. Vedkommende skal derudover være god til at skære igennem og skabe struktur på mødet. Otte ud af ti af de adspurgte ledere anser mødeledelse som en særlig kompetence så prioriter at få opbygget og vedligeholdt en kultur, hvor mødelederen får lov og opbakning til at lede.
4. Sørg for at opsummere
Sørg for at runde mødet af med at opsummere de beslutninger, der er truffet, og præcisere hvem, der er ansvarlige for efterfølgende arbejdsopgaver. Har I en lang dagsorden, kan det være en god idé at gøre det efter hvert punkt.
5. Opfølgning
Referat og en eventuel opgaveliste bør sendes ud til deltagerne indenfor 24 timer efter mødet. Så sikrer I, at alle ved, hvad de skal – og hvad andre tager sig af.
Når du benytter dig af Danske Konferencecentres bookingservice får du altid vejledning og rådgivning omkring dit arrangement, og vi opdaterer dig på de seneste retningslinjer omkring COVID 19.
Læs også vores populære blogindlæg om “Mødeformål ved brug af SELB dialogstruktur” her.
Kilde: Undersøgelsen ”Møder og mødekultur” er foretaget af den danske interesseorganisation Lederne blandt 2.189 ledere i den kommunale og private sektor. Undersøgelsen er offentliggjort i oktober 2015.