KATEGORI: Partnernyheder

Ærlige og hjertevarme tanker fra en Severiner

6. April 2020
Ditte Rønne Jakobsen

.. når vi kommer på den anden side af Corona, så vil der igen være et gigantisk behov for at mødes igen. Mødes sådan rigtigt, face to face, så vi kan mærke hinanden. For det er der ingen virtuelle møder der kan hamle op med.” sådan skriver Angelika fra Severin Kursuscenter i sit ærlige indlæg til os – og vi kan kun nikke genkendende til det.

Det er nu 18 dage siden, vi lukkede Severin ned. 18 dage siden vi tømte alle kølerum og frugt- og grønt lageret og sendte besked til alle Severinere, at de kunne komme forbi og hente gratis madvarer på terrassen på Severin.

Det er mærkeligt.


Rundt omkring sidder mange af os i hver vores hjem og skaber en ny virkelighed. For det er det. Og vi er gode til det. Gode til at tilpasse os og gode til at være proaktive. Gode til at finde løsninger.


De første dage på hjemmekontoret gik med at flytte samtlige af de konfirmationer, vi havde i ordrebogen frem til juni, august og september. Bekymrede forældre ringede med bævende stemmer for at sikre sig det dejlige lokale med udsigt til Lillebælt, de havde fået lovning på til deres oprindelige konfirmationsdag. Og vi er lykkelige over at det i de allerfleste tilfælde gik op i en højere enhed, på den nye dato som præsten havde offentliggjort og meldt ud. Det var heldigt, og alle er glade.


Efter weekenden har denne uge gået med at omplacere, annullere, berolige og udskyde alle former for arrangementer. Fester, konferencer, møder og kursusrækker. Det er fuldt forståeligt, og vi gør det med et smil – selv om det selvfølgelig gør virkelig ondt på os, og fordi vi ved, at det samme sker for hele vores branche, og at der også er rigtig mange andre brancher, der lider.
De fleste af mine kollegaer på Severin er sendt hjem med løn, og de går alle og tripper for at komme i gang igen. Denne krise viser os nemlig også, hvor godt sammenhold vi har. Alle er klar til at hjælpe, hvor de kan, og med hvad de kan – de vil bare rigtig gerne i gang igen så hurtigt som muligt.

Ængstelig og alligevel fascineret

Jeg skal være helt ærlig. Selvfølgelig er jeg ængstelig. For denne situation er uden sidestykke, og vi har intet, vi kan sammenligne med: Det er en helt ny situation og en helt ny virkelighed, og den er helt og aldeles uprøvet for alle og enhver.

I min ængstelse er jeg alligevel virkelig fascineret over at se, hvor hurtigt vi tilpasser os og rejser os igen – samlet.

På under fjorten dage er der opstået et helt nyt, eksplosivt behov for at mødes virtuelt, når vi nu ikke kan samles i den virkelige verden. På under fjorten dage er der skabt en gamechanger, som i den grad kan virke truende for vores branche. For det virtuelle møde er i dag blevet et must for mange, og det er da også en fantastisk måde at dele viden på og skabe læringsrum på. Det skal jeg være den første til at indrømme. For selv om folk spørger mig: ”Hvad skal der så ske med sådanne nogen som jer, der lever at at mennesker mødes?”, så svarer jeg, uden at ryste på hånden: At mennesker mødes til møder, konferencer og fester, det vil ikke forsvinde efter Corona. Men måske vil vi opleve en anden og ny konstellation?

Jeg er nemlig ikke i tvivl om, at når vi kommer på den anden side af Corona, så vil der igen være et gigantisk behov for at mødes igen. Mødes sådan rigtigt, face to face, så vi kan mærke hinanden. For det er der ingen virtuelle møder der kan hamle op med.

Når vi mødes IRL (in real life) så skabes der nogle bånd imellem mennesker, som bare er umulige at udvikle og mærke igennem en skærm. Og det er min overbevisning, at selv om de virtuelle møder har indtaget vores hverdag med lynets hast de sidste par uger (og ja – de har bestemt også været der tidligere), at vores branche ikke er truet på lang sigt.


Så jeg tager handsken på her på mit lille hjemmekontor en solfyldt morgen og arbejder målrettet på, at vi skal mødes igen. Til kurser, møder og konferencer.

Og smalltalke over en kop kaffe. Og netværke. Og udveksle tanker, erfaringer og holdninger på kryds og på tværs. Med kropssprog, varme, smil og fysisk tilstedeværelse.

Men for nu – pas på dig selv, og pas på hinanden. Vi ses derude – når alt er normaliseret igen…

Stor tak til Angelika Rosenberg, Salgs- og Marketingchef, på Severin Kursuscenter for det gode indlæg.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG