KATEGORI: Partnernyheder

Mød Aiah og få inspiration til at tænke i nye baner i haven

25. July 2018
Ditte Rønne Jakobsen

Aiah Noack glæder sig til at afholde sin ”grønne” workshop til Netværks -& Inspirationsdagen den 29. august. Her vil hun fortælle om haver, natur og økologi samt inspirere til at tænke i nye baner i haven og dele sine kundskaber om blomstersalater og havedesign. Aiah etablerede Naturplanteskolen i Hedehusene for 4 år siden med det formål at inspirere til spiselige og bæredygtige haver og fornuftig brug af naturens ressourcer. Hun er forfatter til den populære bog ”Fantasilater”, hvor hun kreerer de mest eventyrlige salater med spiselige blomster.

 

Aiah har studeret i Danmark og New Zealand og har en PHD i botanik og plantefysiologi. Hun har altid været fascineret af naturen og er vokset op med selvforsyning og havedyrkning i sit barndomshjem. Hun har drevet planteskole i det sydlige Afrika i 10 år og haft selvstændig konsulentvirksomhed i gartner- og planteskolebranchen i Danmark i 25 år.

Vi glæder os til at byde Aiah velkommen til Netværks- & Inspirationsdagen, for hvad er mere oplagt end at få tips til at pynte både din have og dit bord med smukke spiselige blomster denne sommer. Aiah er indehaver af Naturplanteskolen og projektleder på Grennessminde – Det økologiske gartneri, som leverer spiselige blomster til bl.a. gourmetrestauranten Noma.

Hun har også skrevet bogen ”Fantasilater”, der udkom sidste år. Bogen beskriver mere end 100 blomster, der kan bruges i salater – og opskrifter til disse.

 ”Fremstillingen af en Fantasilat er en oplevelse i sig selv, en rigtig ”slow fastfood”, som inkluderer både de mennesker, der skal spise, natur- og haveglæde, fornyet livsglæde, sensitivitet og forundringen over de mange forskelligartede blade, bær og skud.” fortæller hun.

Aiah etablerede Naturplanteskolen for 4 år siden og ideen bag den er netop at formidle viden, idéer, ekspertise og et stort planteudvalg til alle. Planterne på planteskolen er alle sammen spiselige på den ene eller anden måde, og når sommeren rammer dem, åbner en verden af spiselige blomster åbne sig op. Planterne kan bruges til spiselige prydhaver, til flerårige køkkenhaver, permakultur i altankassen, i byhaven, i villahaven eller i skovhaven.

Aiah har lovet os, at hun vil fremtrylle nogle lækre gaveæsker til dagen med lidt godt fra hendes grønne verden. De vil blive udloddet sidst på Netværks- & Inspirationsdagen den 29. august.

Tilmeld dig Netværks- & Inspirationsdagen her og mød Aiah til en snak om spiselige blomster og smukke haver.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG