Ansvarlighed på Hindsgavl Slot
Som virksomhed og mennesker er vi forpligtet til aktivt at arbejde med bæredygtighed på tværs af forskellige områder, så vi minimerer vores miljøpåvirkning og fremmer ansvarlig drift. På Hindsgavl Slot er det en forpligtelse, der ligger i tæt samklang med slottets værdisæt om respekt, omtanke, sund fornuft og ansvar. Se et par gode eksempler på, hvordan de gør det her!
At have en holdning er en kerneværdi på Hindsgavl Slot – også til ansvarlighed og aftryk på omverdenen. Ved at arbejde aktivt med tiltag inden for ESG (Miljøpåvirkning, Socialt ansvar og Ledelse) sikrer slottet, at de fortsat har glade gæster og tilfredse medarbejdere og samtidig udviser størst muligt hensyn til miljøet og nærområdet. Tiltagene indenfor ESG spænder bredt fra madspild og energibesparelser til medarbejdertrivsel.
Se 3 gode eksempler på tiltag her:
- Mere lokalt: Med naturen lige uden for døren – både den vilde og den bevidst dyrkede – er det oplagt at samle, sanke og plukke lokalt. De kan være friske, syltede eller fermenterede.
- Mere anerkendt: Hindsgavl Slot ser det som en pligt at mindske madspild så meget som overhovedet muligt. Det er en af grundene til, at frokost typisk ikke afvikles som den traditionelle buffet, men med åbne køkkenstationer, hvor kokkene står i restauranten og gør retterne klar efter behov. For at få håndgribelige data fra de mange forskellige madsituationer, har de valgt at benytte eSmileys vægtsystem.
- Mere udvikling: Opstart af nyt talenthold blandt medarbejderne for at tiltrække og fastholde talenter bl.a. gennem uddannelse og talentudvikling. Ekstraordinær service kommer nemlig ikke kun fra faglighed, men også fra ægte arbejdsglæde og stolthed over sin arbejdsplads.
Hindsgavl Slot har mange gode miljøtiltag i praksis – se dem her!
Miljøledelse er et fælles projekt
For at sikre en koordineret og målrettet indsats, har hotellet på tværs af ledergruppen nedsat en miljøgruppe, som arbejder med at strukturere vores bæredygtighedsindsats, implementere initiativerne i dagligdagen og løbende evaluere fremskridt.
Ved at inddrage medarbejdere på tværs af afdelinger og niveauer får de superkonkrete indspark, idéer og bidrag fra dagligdagen, som kan gøre en forskel.
Forleden var det tjenerafdelingen, som var samlet til workshop – bl.a. for at brainstorme på initiativer og tiltag, der kan hjælpe med at reducere ressourceforbruget. Det skete under ledelse af slottets ESG-projektledere, Laura Qvist og Sofie Weber.
”Det satte virkelig tankerne i gang. Og flere idéer er dukket op efter workshoppen, fordi vi er blevet mere bevidste om de små justeringer, vi kan gøre i hverdagen. Det er fedt at være en del af processen helt fra start,” forklarer tjener Sarah Birch, der sammen med sine kolleger har givet en række konkrete forslag videre til den miljøgruppe, som skal evaluere forslag fra alle afdelingerne.
Læs mere om mødefaciliteterne på Hindsgavl Slot her!
Send din forespørgsel til os her – vi sidder klar til at hjælpe dig