KATEGORI: Inspiration

Brug fokuskort til dit møde og skab engagement

16. July 2018
Ditte Rønne Jakobsen
Networkingekspert Carina Heckscher har i samarbejde med Mette Fisker formuleret 53 fokuskort/spørgsmålskort, der hjælper dig til at få dine deltagere til at tænke dybere over dagens netværk, læring og udbytte. Tænk også fokuskortene ind som en aktiv pause, isbryder eller en faciliteret netværksøvelse. Spørgsmålene motiverer deltagerne til at tænke nyt og fokuseret. Kortene er delt op i tre typiske processer for møder og konferencer: FORVENTNING, NETWORKING og REFLEKSION.

Foredragsholder Carina Hecksher, som tidligere har givet gode råd til networking her på vores blog, har sat sig sammen med CEO for ConferenceCare Mette Fisker og produceret 53 fokuskort. De skal fungere som et værktøj der sikrer, at mødedeltagere får det udbytte, de forventer. Den første kategori er forventning. Hvor ofte er det egentlig, at mødedeltagere har tænkt over, hvad de vil have ud af et møde?

Det er vigtigt at forventningsafstemme før et møde. Her bør I tage en snak rundt om bordet og forholde jer til, hvad der er det vigtigste at få afklaret til jeres møde både i forhold til fælles mål og individuelle mål. Et eksempel på et spørgsmål i denne kategori lyder: Nævn 3 specifikke ting, som du gerne vil have ud af din deltagelse i dag?
Det er afgørende, at I vælger en ordstyrer eller mødeleder, som kan være med til sikre, at alle deltagere bliver hørt.

Den anden kategori i fokuskortene er networking. Mennesker er flokdyr, og derfor har vi en tendens til at sætte os sammen og snakke med dem, vi kender bedst. Carina Heckscher mener, at der er brug for at få skabt en sund netværkskultur, hvor det ikke kun er de færreste, som tager initiativ til at gå over og præsentere sig for fremmede. Her er fokuskortene særligt gode ved større møder eller konferencer, hvor vi skal hjælpes lidt på vej til at mingle med hinanden. Eksempler på networking-spørgsmål lyder: Hvad er værdi for dig, og hvordan bidrager du med energi? Hvad siger andre om din organisation?

Den sidste kategori er refleksion. Et fokuskort lyder: Skriv 3 ting du tager med hjem i dag?. Det er sundt for deltagerne at reflektere over, hvad der var særlig interessant til mødet. Dette trækker en rød tråd til det første emne om forventning, da man som person må vurdere, om udbyttet af mødet levede op til forventningen.
Fokuskort kan gøre en forskel til et møde eller en konference med det formål at involvere og engagere dine mødedeltagere og sætte deres tanker i gang. Derudover er det en sjov og anderledes måde at sikre, I alle har noget at snakke om.

Læs mere om fokuskort og bestil dem her. Tjek vores YouTube-kanal for videoer med Carina Heckscher og se med i videoen nedenunder:

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG