KATEGORI: Partnernyheder

Clarion Hotel Copenhagen Airport er kåret til det mest klimavenlige hotel, som bedste “newcomer”

24. November 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Så er landets mest klimavenlige hoteller fundet, og den bedste ”newcomer” i Climate Award 2022 er Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport. Prisen uddeles af Klimascore.com og Dansk Erhverv, og er baseret på den CO2-faktabaserede Klimascore, udviklet af Klimascore.com med input fra Concito og DTU. Foruden at have udpeget regionale vindere i hele landet, er der også blevet kåret en national vinder af Danmarks mest klimavenlige hotel samt årets Bedste ’newcomer’.

Danskerne og virksomheder efterspørger bæredygtige overnatninger og events, og landets mest klimavenlige hoteller er nu kåret. Vinderen af Bedste ’newcomer’ er Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport, der er ét af i alt ni hoteller, som vinder en pris for deres bæredygtighedsindsats. Syv regionale priser, én pris for hele landet – og så en pris for at være den bedste ”nye dreng i klassen”. Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport fik en score på hele 9,4 ud af 10.

Hos Dansk Erhverv vækker det stor glæde, at hoteller og konferencecentre fra det meste af landet har meldt sig til at dyste på deres klimatiltag:

”Danmark har en styrkeposition inden for bæredygtige overnatninger og events. Det forspring skal vi udnytte, og med Climate Award hylder vi Danmarks mest klimavenlige hoteller og konferencecentre i alle dele af landet. Vi ved, at netop klima og CO2-besparelser fylder, når især virksomheder rejser og afholder møder og konferencer, og vi forventer klart, at ferieturister i stigende grad vil orientere sig efter bæredygtige valg. Det kan dog være svært at gennemskue mulighederne på markedet, og der viser Klimascore vejen. Man kan f.eks. se, at man mange steder udleder mindre CO2 ved at overnatte på hotel end ved at blive hjemme.” Det fortæller Lars Ramme Nielsen, der er markedschef for Turisme, Oplevelse og Kultur i Dansk Erhverv.

Klimavenlig mad og drikke har været et af Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airports store indsatser, hvilket har medført, at køkkenet i dag har et lavt klimaaftryk. Derfor er de glade for at været blevet kåret som den bedste newcomer.

”Vi er enormt stolte af at modtage prisen Bedste ’newcomer’ for vores bæredygtighedsindsats. Vores køkkenteam har arbejdet hårdt på at få bronzemærket i økologi for den mad, vi serverer til hotelgæsterne på Clarion og til alle vores mange møde- og konferencegæster, og vi forsøger at nudge flere til at vælge de grønnere menuer. Samtidig har vi arbejdet målrettet med at mindske madspild, mindske energiforbrug, mindske vandforbrug og meget andet. Det er dejligt at blive anerkendt for den indsats, vi har gjort, men det er ikke tiden til at hvile på laurbærrene nu. Vi vil fortsætte med at forbedre os, for det er vigtigt for både vores gæster, medarbejdere og fremtiden i den verden, vi alle lever i,” siger Jesper Olesen, Cluster General Manager for Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport.

Climate Award gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst baseret på hotellernes egne data. De indsamlede data omregnes af Klimascore.com, der benytter en tilgang, de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er derefter blevet gennemgået af en jury bestående af klimaforskere og branchefolk. Juryen har givet følgende begrundelse for kåringen af Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport:

”Hotellet udmærker sig særligt på mad, hvor de er i top fem i Danmark. Det ses på deres fordeling af maden, hvor der er prioriteret grønne måltider. Derudover ligger hotellet solidt på samtlige kategorier, hvilket tyder på, at man har arbejdet med flere initiativer i alle dele af hoteldriften. Hotellet udviser hermed en adfærd, der er nødvendig for at sikre klimavenlig turisme i Danmark, og som andre hoteller i landet kan tage ved lære af.”

CEO hos Klimascore.com, René Jacobsen, der har beregnet resultaterne og kigget på hotellernes klimadata, fremhæver netop behovet for, at hoteller bliver mere systematiske og faktabaseret ift. bæredygtighed:

“Klimascore er et værktøj til danskere, internationale turister og virksomheder, der leder efter de grønneste hoteller i Danmark, men det skal også hjælpe hotellerne selv med at finde ud af, hvilke initiativer, der har størst positiv effekt for klimaet. Efterspørgslen på klimavenlige overnatninger og events vil kun stige de kommende år, og derfor har vi brug for en dokumenteret tilgang til at beregne CO2-aftrykket fra hoteller. Klimascoren 1-10 gør det intuitivt for gæsten at vælge klimavenligt baseret på CO2-fakta, da 10 er det mest klimavenlige valg. Det gør det overskueligt, gennemsigtigt og troværdigt for både kunden og hotellet.”

Hotelbranchen viser vejen for den grønne omstilling

De førende hoteller og konferencecentre i branchen er blevet endnu bedre end sidste år. Det bedste CO2-aftryk per gæst per dag er nu 35,0 kg CO2. Det er en forbedring på 2 pct. i forhold til 2021. Samlet har de førende hoteller reduceret med 2.275 tons CO2. Det svarer til 6,7 millioner km kørsel i bil.

På mere end 34 hoteller opholder man sig nu mere klimavenligt end hjemme hos sig selv. Det er en stigning på 30 pct. i forhold til 2021 og er et kraftigt signal om, at branchen gør en stor indsats i at drive klimaindsatsen (kilde: Klimscore.com, resultater fra Climate Award 2022).

Læs mere om Clarion Hotel Copenhagen Airport her på deres profil eller kontakt vores eksperter hos Danske Konferencecentre for booking af dit næste arrangement.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG