KATEGORI: Branchenyheder

Danmarks Bedste Konferencekokke Krydrer Vejen til Europamesterskaberne

16. April 2024
Ditte Rønne Jakobsen

Mandag den 15. april 2024 markerede en særlig dag i kalenderen for landets møde- og konferencebranche, da Danske Konferencecentre i samarbejde med International Association of Conference Centers (IACC) afholdte den prestigefyldte Copper Skillet 2024. I konkurrencen har landets professionelle konferencekokke mulighed for at dyste om titlen som Årets Konferencekok i Danmark på det historiske Hindsgavl Slot.

Ved det danske mesterskab på Hindsgavl Slot viste Danmarks førende konferencekokke deres evner og kvalificerede sig til den internationale konkurrence, Copper Skillet 2024, i Surrey, England. Konkurrencen demonstrerer kokkenes færdigheder i at skabe imponerende retter under pres og styrker Danmarks position inden for konferencegastronomi på en global scene.

Danmarks bedste konferencekokke kronet

For fjerde år i træk løb kokkekonkurrencen Copper Skillet af stablen i forbindelse med brancheforeningen Danske Konferencecentres Foreningsdag mandag den 15. april 2024 på Hindsgavl Slot i Middelfart. Over 100 personer fra hotelbranchen var samlet for at bakke kokkene op i en udfordring, der kræver teknisk dygtighed og kreativ tænkning. Dommerne kunne udnævne vinderne i de to alderskategorier, som skal repræsentere Danmark til Europamesterskaberne i England.

Vinderne i henholdsvis juniorkategorien fra 25 år og derunder blev Viktor Steinlein Smidt fra Trinity Hotel & Konference og i seniorkategorien fra 26 år og opefter blev Fredrik Olsson fra Rungstedgaard.

Udfordring med Hemmelig Kurv

Copper Skillet er et internationalt koncept fra den internationale møde-og konference organisation IACC med medlemmer i hele verden. Kokkene får udleveret en kurv fyldt med friske råvarer og et udvalg af proteinkilder, herunder både kød, fisk, fjerkræ samt plantebaserede alternativer. Deres opgave er at skabe en hovedret, der afspejler kvaliteten og kreativiteten på et konferencehotel. Med kun 15 minutters planlægningstid og 30 minutters tilberedningstid udfordres kokkenes evne til at improvisere og udnytte deres kulinariske færdigheder til fulde. 

Netop tidstagning er blevet øvet flittigt af årets juniorvinder, som har forberedt sig godt på sin første konkurrence. “Det er første gang, jeg deltager i en konkurrence nogensinde. Det er lidt nervepirrende og samtidig en stor oplevelse. Jeg har øvet mig meget, særligt på at skabe en hovedret indenfor tidsgrænsen, så det er dejligt at få bekræftet øvelse gør mester. Nu ser jeg frem til at bringe alt, hvad jeg har lært, til europamesterskaberne.” fortæller Viktor fra Trinity Hotel & Konference, vinder af juniorkategorien.

Jakob Buus, der er ansvarlig for Copper Skillet i Danmark og direktør på Rungstedgaard supplerer: ”Konkurrencen kræver det ypperste af hver enkelt deltager, både i form af kulinarisk ekspertise og evnen til at arbejde under tidspres. Det er en ægte prøve på deres færdigheder, kreativitet og deres evne til hurtigt at tilpasse sig nye udfordringer”.

Fra National Scene til Verdensarena

Efter deres succes på nationalt niveau ser de to vindere nu frem til at vise deres talent og færdigheder ved EM i september. Dette tilbyder en unik chance for at promovere dansk køkken og samtidig hente ny inspiration med hjem.

“Jeg er utrolig stolt over at have vundet seniorkategorien i Copper Skillet. Det er en ære at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne, og jeg kan ikke vente med at møde andre topkokke og se, hvad de bringer til bordet.” siger Fredrik fra Rungstedgaard, vinder af seniorkategorien.

“At deltage i de europæiske mesterskaber er det ikke kun en chance for at vise det høje niveau af dansk konferencegastronomi men også en unik mulighed for vores kokke til at udvikle sig professionelt ved at lære af internationale kolleger og samle erfaring. Det er imponerende at se deres dedikation og hårde arbejde i forberedelserne til at repræsentere Danmark på verdensscenen”, fortæller Jakob Buus.

EM i Copper Skillet afholdes i forbindelse med IACC Europe Knowledge Festival 202, der foregår den 13 – 15 september på De vere Horsley Estate i Surrey, England. Vinderne sikre sig en billet til VM i USA i 2025.

For yderligere oplysninger kontakt gerne:

Direktør Jakob Buus, Rungstedgaard og Copper Skillet ansvarlig i Danmark på tlf. 4586 4422. 

Direktør Marlene H. Sylvester-Hvid, Danske Konferencecentre på tlf. 2677 1832

Seniorvinder til venstre og juniorvinder til højre:

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG