Danmarks bedste konferencekokke skal til EM i Sverige
Mandag den 6. maj 2025 var scenen sat i DGI Byen i København, hvor DKBS i samarbejde med IACC (International Association of Conference Centers) afholdt den prestigefyldte Copper Skillet-konkurrence på Foreningsdagen. Her dystede nogle af Danmarks mest talentfulde konferencekokke om titlen som Årets Konferencekok 2025 – og retten til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne i efteråret.
De nye mestre i konferencegastronomi
Efter intens konkurrence og imponerende kulinariske præstationer kunne dommerpanelet kåre vinderne i henholdsvis juniorkategorien (op til 25 år) og seniorkategorien (26 år og opefter).
1. plads i junior: Magnus Tuborg fra Rungstedgaard
2. plads i junior: Rasmus Wagner fra CPH Conference
1. plads i senior: Alex Lund Christensen fra Hotel Vejlefjord
2. plads i senior: Lasse Lyberg Andersen fra Pharmakon Konferencecenter
Juniorvinderen, Magnus fra Rungstedgaard, deltog for allerførste gang i Copper Skillet – og det endda som en spontan overraskelse. Han fik først opkaldet samme morgen, da hans kollega blev syg, og sprang til med kort varsel. Seniorvinderen, Alex, stillede op for anden gang og havde øvet sig målrettet frem mod konkurrencen.
“Jeg fik faktisk først opkaldet i morges og blev spurgt, om jeg kunne træde til for min kollega, der var blevet syg. Jeg tænkte, at det var en god udfordring – og jeg elsker at udfordre mig selv. Jeg var meget nervøs, men jeg er både glad og overrasket over at vinde” fortæller Magnus fra Rungstedgaard.
“Det var anden gang, jeg deltog i Copper Skillet – første gang var mest for oplevelsen, og denne gang håbede jeg på at gøre det endnu bedre. Jeg havde stadig nerver på og turde faktisk ikke håbe på at vinde. Jeg fulgte min mavefornemmelse hele vejen igennem, og det viste sig at være det bedste råd, jeg kunne give mig selv. Det var en kæmpe forløsning og en helt igennem fed oplevelse” udtaler Alex fra Hotel Vejlefjord.


Kreativitet og præcision på tid
Copper Skillet er et internationalt konkurrenceformat skabt af IACC, hvor kokkene arbejder med en hemmelig råvarekurv og kun har 15 minutter til planlægning og 30 minutter til at tilberede en hovedret, der demonstrerer niveauet for moderne konferencegastronomi. Konkurrencen stiller skarpe krav til både kreativitet, tekniske evner og evnen til at levere under pres.
”Copper Skillet er en enestående mulighed for at vise, hvad dansk konferencegastronomi kan. Det er imponerende at se den passion og dygtighed, vores kokke lægger for dagen – og nu får vi igen muligheden for at sende to stærke repræsentanter videre til EM,” siger Jakob Buus, direktør på Rungstedgaard og ansvarlig for konkurrencen i Danmark.
Vejen videre til Europa
De to vindere går nu videre til Europamesterskaberne, som afholdes den 19.–21. oktober 2025 på Högbo Brukshotell & Spa i Sverige. Her får de mulighed for at konkurrere mod nogle af Europas dygtigste kokke og potentielt sikre sig en plads ved verdensmesterskaberne i USA i 2026.
En særlig tak går til hovedsponsorerne Kjær & Sommerfeldt og VisitGroup, som med deres støtte har været med til at løfte rammerne omkring Copper Skillet 2025. Vi takker også DGI Byen og øvrige samarbejdspartnere for deres generøse bidrag med alt fra råvarer og drikkevarer til økonomisk og praktisk støtte, der har gjort konkurrencen mulig.
For yderligere oplysninger kontakt gerne:
Direktør Jakob Buus, Rungstedgaard – tlf. 4586 4422
Direktør Marlene H. Sylvester-Hvid, DKBS – tlf. 2677 1832 eller Marlene@dkbs.dk
Om Danske Konferencecentre (DKBS)
DKBS er en fri kæde og forening, der siden 1990 har repræsenteret over 100 af Danmarks bedste uafhængige møde- og konferencesteder. Vi tilbyder gratis og professionel booking – både online og personlig – samt kurser, netværk og events, der styrker samarbejdet i branchen.
Præmier overrakt af Jakob Buus, ansvarlig for Copper Skillet i Danmark og Mark Cooper, CEO i IACC.






Billeder af Matias Hanna