KATEGORI: Branchenyheder

Danmarks to bedste konferencekokke skal til VM i USA

16. December 2021
Ditte Rønne Jakobsen

Pressemeddelelse 16.12.21

Der var krig på kniven, da nogle af de bedste kokke fra Danmarks møde- og konferencecentre i weekenden dystede ved det uofficielle DM på Hindsgavl Slot. Vinderne af henholdsvis senior- og juniorkategorien er nu klar til VM for konferencekokke, Copper Skillet, i Las Vegas i marts 2022.

Der er god grund til at glæde sig, hvis man skal til konference på Hindsgavl Slot ved Middelfart eller Rungstedgaard nord for København. I hvert af køkkenerne på de to konferencecentre står vinderne af det netop afholdte uofficielle DM for konferencekokke i kategorierne over og under 26 år. Men i midten af marts er de lige væk nogle dage. Souschef Katerina Kissow fra Hindsgavl og Caspar Leander Jensen fra Rungstedgaard skal nemlig repræsentere Danmark ved VM for konferencekokke i Las Vegas.

”Jeg har været helt oppe at køre. Det her er en once-in-a-lifetime-oplevelse,” siger Katerina Kissow om sin sejr i seniorkategorien ved det uofficielle DM, som altså udløste den ene af VM-billetterne.

Den anden billet gik til vinderen af juniorkategorien, Caspar Leander Jensen:

”Jeg er selvfølgelig stolt. Det er altid fedt at vinde, og det bliver spændende at konkurrere med kokke fra alle mulige andre lande,” siger han med henvisning til det forestående VM i USA.

Hovedret på en halv time

Her kan de to kokke se frem til en konkurrence, der minder meget om det DM, de netop har vundet. Kokkene i konkurrencen har præcis det samme udstyr og de samme råvarer til rådighed. Det eneste, de selv må medbringe, er deres egne knive. Når de har fået udleveret råvarerne, har de 15 minutter til at planlægge og derefter 30 minutter til at fremtrylle to ens hovedretter; en til fotografering og en til dommerne, som skal bedømme kvaliteten.

”Der skal virkelig arbejdes hurtigt. 30 minutter er ikke ret lang tid, heller ikke selvom man som kok er vant til at arbejde under pres. Dertil kommer, at de råvarer, vi får udleveret til VM i USA, kan vise sig at være ret forskellige fra dem, vi normalt har til rådighed i Danmark. Det bliver også en ekstra udfordring,” vurderer Caspar Leander Jensen.

Kokke fortjener anerkendelse

Sammenslutningen Danske Konferencecentre stod bag det uofficielle Danmarksmesterskab, som blev afholdt på Hindsgavl Slot. VM i Las Vegas afholdes af den internationale sammenslutning af møde- og konferencecentre, IACC, som de fleste partnere i den danske sammenslutning også er med i. Direktør Jacob Buus fra Bautahøj sidder i bestyrelsen for begge sammenslutninger og har været drivkraften bag det DM, som nu giver adgang til VM i Las Vegas.

”Det er ofte maden, og dermed kokkene, som er udslagsgivende for konferencegæsternes overordnede vurdering af et arrangement. Derfor er det på sin plads, at kokkene nu får mulighed for at komme frem i rampelyset og bliver anerkendt,” siger Jacob Buus.

Den anerkendelse er Katerina Kissow glad for. Ligesom Caspar Leander Jensen har hun også arbejdet på a la carte-restauranter, og det er primært arbejdsgangene, der er anderledes, når der skal laves mad til hundredevis af mødedeltagere på én gang, fortæller hun. Krav og kvalitet er der ikke den store forskel på.

”Forskellen ligger primært i planlægningen. Den skal være ekstremt grundig på et konferencecenter. Til gengæld ved man præcis, hvad menuen er, og hvor mange kuverter, der skal serveres. På en a la carte-restaurant kan man ikke forberede lige så meget, men til gengæld skal man arbejde meget hurtigere,” siger hun.

VM for konferencekokke finder sted på Hotel Park MGM i Las Vegas i marts 2022.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG