KATEGORI: Branchenyheder

Danmarksmestre er klar til kokke-EM i Holland

28. April 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Danmarks to repræsentanter ved Europamesterskaberne for konferencekokke i Amsterdam til september er fundet. Ved det uofficielle Danmarksmesterskab, der ligesom de internationale konkurrencer hedder Copper Skillet, blev der kåret en vinder i henholdsvis senior- og juniorkategorien, og de skal altså repræsentere Danmark ved EM til efteråret.

Var det en god konference? Ja, maden var fantastisk! Ordvekslingen er opdigtet til lejligheden, men den er langt fra fri fantasi. For maden, og dermed kokkenes præstationer i køkkenet, udgør som regel en stor del af vurderingen, når konferencegæster skal bedømme udbyttet og den samlede oplevelse af et arrangement på hoteller og konferencecentre.

Kokke fortjener deres eget DM

Derfor er det også helt på sin plads, at konferencekokkene har deres eget Danmarksmesterskab, mener sammenslutningen Danske Konferencecentre, der for andet år netop har været vært for konkurrencen.

Ved sidste fredags Copper Skillet, som konkurrencen hedder, løb souschef på Hotel Vejlefjord, Steen Kappel Jørgensen, med sejren i seniorkategorien for kokke over 26 år, og dermed skal han repræsentere Danmark ved EM for konferencekokke i Amsterdam til september. Her får han følgeskab af souschef på Konventum Konferencecenter ved Helsingør, Camilla Jørnaa, der ellers var lige ved slet ikke at stille op til konkurrencen.

”Jeg var mega-presset og overvejede faktisk at melde fra på selve dagen. Men det var vist meget godt, at jeg fik styr på nerverne og ikke gjorde det,” griner Camilla Jørnaa.

Danmarksmestre glæder sig til EM

Nu glæder hun sig i stedet til at demonstrere sin passion og ekspertise inden for det nye nordiske køkken, når hun skal konkurrere mod kokke fra hele Europa til september.

”DM endte jo med at være en fantastisk oplevelse med både spænding og sus i maven, så nu går jeg også efter sejren i Amsterdam,” lover hun.

Også Steen Kappel Jørgensen fra Hotel Vejlefjord var glad for sejren i sin kategori efter at han blev nr. 2 ved sidste års Copper Skillet.

”Erfaringen fra sidste år hjalp mig helt klart i år. Når man kun har en halv tid til at lave retterne, er rutine og erfaring en fordel,” siger han.

Rolige hænder og højt tempo

Steen Kappel Jørgensen fortæller videre, at netop større krav til planlægning ellers er en af forskellene på at være konferencekok og kok i et a la carte-køkken.

”Man skal kunne køre rigtig mange tallerkener på meget kort tid, så udover planlægning kræver det også rolige hænder og højt tempo. En anden væsentlig forskel er, at man har bedre muligheder for at skifte råvarer og retter ud efter sæsonen, fordi man ikke er låst af et fortrykt menukort,” forklarer han

Ved EM venter en konkurrence, der minder meget om det DM, som de to kokke vandt i weekenden. I konkurrencen har de præcis det samme udstyr og de samme råvarer til rådighed som konkurrenterne. Det eneste, de selv må medbringe, er deres egne knive. Når de har fået udleveret råvarerne, har de 15 minutter til at planlægge og derefter 30 minutter til at fremtrylle to ens hovedretter; en til fotografering og en til dommerne, som skal bedømme kvaliteten.

Om Danske Konferencecentre

Danske Konferencecentre blev stiftet i 1990 med det primære formål at formidle kontakt mellem kunder, der ønsker at afholde en møder, konferencer og andre større arrangementer, og de nøje udvalgte partnere. Danske Konferencecentre, www.dkbs.dk tilyder gratis, hurtig og uforpligtende rådgivning. Desuden tilbyder Danske Konferencecentre kurser, messer møder og andre arrangementer, der styrker videndeling og netværk mellem partnerne og deres kunder. Sammenslutningen har i dag 100 partnere blandt Danmarks bedste uafhængige møde- og konferencesteder.  

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG