KATEGORI: Partnernyheder

Danske møde- og konferencecentre får FN’s Verdensmål ind i kerneforretningen

11. December 2019
Ditte Rønne Jakobsen

Det koster mange ressourcer at holde konferencer. Der er behov for ny, bæredygtig tænkning, mener Danske Konferencecentre, som nu vil gøre foreningens partnere til eksperter i at levere på FN’s Verdensmål. Konsulentvirksomheden Hansen & Ersbøll Agenda skal med en intensiv skræddersyet verdensmålsmasterclass hjælpe medlemmerne med at kvalificere deres nye dagsorden og gøre den målbar.

Pressemeddelelse 11-12-2019

’Får vi brugt alle vores grøntsager? Er der plads til udsatte kolleger? Og kan vi mindske vores affald?’ Spørgsmål om bæredygtighed er lette at formulere, men kan være svære at finde svar på, hvis man som konferencecenter samtidig skal varetage den daglige drift af ind- og ud-checkninger og forplejning af gæster.

Derfor har Danske Konferencecentre nu sat sig for at tilbyde deres medlemmer hjælp til, hvordan de kan styrke deres bæredygtige forretning. I løbet af seks måneder skal to af landets førende rådgivere i implementering af verdensmål i forretningen klæde møde- og konferencecentrene på til at arbejde strategisk med verdensmål i deres hverdag.                

En stærkere platform og forbedret gæsteoplevelse  
Direktør i Danske Konferencecentre, Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, oplever at branchen for alvor har fået øjnene op for den værdi, et bæredygtigt fokus kan give forretningen. Hun er glad for, at Danske Konferencecentre som forening kan være med til at give et målbart, strategisk skub til, at partnerne gør verdensmål til hverdagsmål i hele Danmark ved eksempelvis eliminering af engangsservice, madspild, unødvendigt papirmateriale samt øget fokus på økologi og bedre indeklima.

Som forening er det muligt for os at påvirke branchen bredt. Et styrket fokus på bæredygtighed blandt vores medlemmer vil bl.a. betyde forbedret gæsteoplevelse, en stærkere platform blandt lokale partnere, øgede markedsandele og penge at spare på bundlinjen”, fortæller Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid.

Bæredygtigt potentiale skal styrkes praktisk og transparent
Hos Hansen & Ersbøll Agenda glæder man sig til at sætte rammerne for, hvordan danske konferencecentre leverer på bæredygtige udfordringer for både mennesker, mad og miljø som en central del af forretningen.

Lotte Hansen, der er direktør i Hansen & Ersbøll Agenda ser frem til at hjælpe partnerne til at systematisere deres i forvejen stærke, bæredygtige potentiale. En af ambitionerne er at koble det bæredygtige tema med de rigtige rammer, da det vil give gæsterne en mere troværdig og helstøbt oplevelse af en konference om bæredygtighed, hvis rammerne også er i orden.

De er allerede i fuld gang med den bæredygtige transformation ude på møde- og konferencecentrene. Nu er det vigtigt, det bliver gjort transparent og systematisk. Vi er begejstrede for at samarbejde med en branche med så stor en brugerflade. Både møde- og konferencecentrene har direkte kontakt med slutbrugerne, så den bæredygtige udvikling i forretningen vil hurtigt være synlig for møde- og konferencegæsterne”, fortæller Lotte Hansen.

Forløbet vil bidrage til Danske Konferencecentres udvikling af et kodeks for bæredygtighed indenfor møde- og konferencemarkedet. Det betyder, at mødebookerne fremover får en guide til at se, hvilke af Danske Konferencecentres partnere, der er bæredygtige.

Charlotte Ersbøll, der er partner i Hansen & Ersbøll Agenda, fortæller:

Vi oplever, at konferencecentrene virkelig er klar til at styrke deres bæredygtige forretning, men at de mangler det nødvendige skub til at komme systematisk i gang. Deltagerne kender allerede til og bruger ordninger som Green Key og Green Star som pejlemærker for ansvarlighed, men den praktiske og helt håndholdte tilgang til bæredygtig forretning får de med masterclassen”, siger hun.

Om masterclassen

Verdensmålsmasterclassen klæder virksomheder på til at fortælle medarbejdere og omverden om virksomhedens indsats inden for Verdensmålene, samt hvordan de måler indsatsen.
Henover 3 moduler lærer deltagerne at:

  • Beskrive virksomhedens impact
  • Fastlægge hvilke konkrete verdensmål, virksomheden kan levere og måle på
  • Engagere medarbejdere, kunder og stakeholdere i arbejder med verdensmålene
  • Styrke virksomhedens bæredygtige brand

Masterclassens output er en færdig ”fokusrapport” med handlingsplan internt og eksternt og et solidt afsæt for at sætte en Verdensmålsagenda.

Om Danske Konferencecentre

Danske Konferencecentre er en forening af mere end 100 møde- og konferencecentre i Danmark. I 29 år har foreningen hjulpet sine partnere med at tiltrække gæster til leje af konferencelokaler- og mødelokaler, overnatning, firmafester m.m. Derudover arrangerer foreningen workshops og netværksmøder.

Om Hansen & Ersbøll Agenda

Hos Hansen & Ersbøll Agenda arbejder man i krydsfeltet mellem public affairs, samfundsansvar og corporate branding. Med afsæt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling hjælper bureauet sine kunder med at sætte agendaer, mobilisere partnere og udvikle brands med noget på hjerte.  

Kontaktinformation

For mere information, kontakt:

Direktør i Danske Konferencecentre

Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid

Tlf.: 26 77 18 32

Mail: marlene@dkbs.dk

Direktør i Hansen & Ersbøll Agenda

Lotte Hansen

Tlf.: 30 10 32 80

Mail: Lotte@heagenda.dk

Partner i Hansen & Ersbøll Agenda

Charlotte Ersbøll

Tlf.: 31 33 55 67

Mail: Charlotte@heagenda.dk

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG