KATEGORI: Partnernyheder

DGI Byen fejrer 25 år med nyt fokus på fremtiden og en festlig uge

5. December 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Hele Københavns sports-, aktivitets- og konferencecentrum i DGI Byen fylder et kvart århundrede i dag den 5. december. 1.000.000 mennesker har årligt deres gang i DGI Byen, som har undergået en stor udvikling siden sin start i 1997. I dag bydes der på morgenmad, jubilæumskage, bowling og rabat på entre til Vandkulturhuset hele dagen. Resten af ugen byder også på overraskelser for gæsterne.

Mandag 5. december er det 25 år siden, at Prins Henrik indviede DGI Byen i den gamle kødby på Københavns Vesterbro. DGI Byen har udviklet sig kraftigt gennem årene, men har stadig til formål at holde byens borgere i bevægelse og være samlingspunkt for sport, fritid, kultur og erhvervsaktiviteter. Udover de mange idrætsfaciliteter, har de igennem de sidste 25 år lagt rammer til et mangfoldigt udvalg af aktiviteter, som fx X Factor Bootcamp, politiske valgfester, COVID-19 vaccinationscenter, WorldPride, messer og konferencer samt meget andet. 

DGI Byen er i øjeblikket i færd med at tegne stregerne for de næste mange år, som skal sikre, at man fortsat kommer til at bevæge og engagere københavnerne. Administrerende direktør for DGI Byen, Michael Stensbøl ser tilbage med stor begejstring på DGI Byens bedrifter, og har fortsat store ambitioner for fremtiden:

”Jeg er meget glad for, at vi i løbet af de 25 år er lykkes med at skabe Københavns største og vigtigste kraftcenter for sport, fritid, kultur og erhvervsaktiviteter. Nu tager vi hul på det næste kapitel for DGI Byen, hvor vi for alvor ønsker at øge fokus på københavnernes livskvalitet og sundhed. Vi skal alle passe på vores fysiske og mentale helbred, hvorfor vi ønsker at skabe et univers i den gamle kødby, hvor alle vores gæster motiveres og inspireres til en sund livsstil,” siger Michael Stensbøl.

Festlig jubilæumsuge for københavnerne

DGI Byen fejrer sine første 25 gennem en hel uge med masser af festlige indslag fra 5. til 11. december, hvor den bl.a. står på billig adgang til Vandkulturhuset, rabatter og sjove aktiviteter. Mandag 5. december er der lagt et festligt dagsprogram for alle i DGI Byen med forplejning lige fra morgenstunden af med morgenmad, jubilæumskage, og gratis bowling hele eftermiddagen og aftenen. Fejringen fortsætter resten af ugen, hvor der vil være gode tilbud og konkurrencer med flotte præmier til en samlet værdi på over 30.000 kr. Her kan de besøgende vinde årskort, gavekort, padel-tennis klippekort, badetøj, hotelovernatning og meget andet. 

DGI Byen blev etableret i 1997 i et samarbejde mellem de Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), De Danske Skytteforeninger (DDS) og Københavns Kommune. Målet var at engagere lokalmiljøet og det københavnske foreningsliv i kultur og idræt med folkelighed og bredde. DGI Byen er i dag et af mest besøgte idrætsfaciliteter med over 1 mio. besøgende gæster hvert år. Udover at være Københavns største udbyder af idrætsfaciliteter rummer DGI byen også et hotel, mødelokaler samt og faciliteter til kulturelle og kunstneriske begivenheder. 

DGI Byen gennem årene

1997 – Sportshallerne i DGI Byen åbner

1999 – Vandkulturhuset, Kurbadet og CPH Hotel (før DGI Byens Hotel) åbner

2004 – DGI Byen overtager driften af Øksnehallen

2008 – Træningshuset og P-huset åbner

2009 – CPH Conference og CPH Bowling åbner

2014 – DGI Byen genvinder forpagtningen af Øksnehallen og Bygning 55

2019 – DGI Byen har sit hidtil bedste økonomiske resultat

2020 – DGI Byen bliver en central lokation for bekæmpelse af COVID-19  med både vaccine- og testcenter

2022 – DGI Byen fejrer de første 25 år

Vidste du, at:

– H. M. Dronning Margrethe indviede Vandkulturhuset i DGI Byen i 1999?

– DGI Byen var vært for Chicago, da byen i 2009 forsøgte at blive OL 2016-by?

– 84 foreninger træner fast i DGI Byen? 

– Der er 1.600.000 liter vand i Vandkulturhuset?

– Der bliver serveret 40.000 liter fadøl i bowlinghallen om året?

– Mere end 10.000 spiser årligt firmajulefrokost i DGI Byen? 

– Der bliver solgt 148 par Speedos i Vandkulturhuset om måneden?

Læs mere om DGI Byen 25 år
https://www.dgibyen.dk/da/kultur-aktiviteter/oplevelser/25-ars-jubilaeum-i-dgi-byen/

Læs mere om DGI Byen og CPH Conference´s mødefaciliteter her og kontakt os for rådgivning og booking af dit næste arrangement.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG