KATEGORI: Inspiration

Få motion ved skrivebordet ved få ændringer!

15. January 2019
Ditte Rønne Jakobsen

Du behøver ikke løbe et maraton – du skal bare rejse dig op fra kontorstolen en gang imellem i løbet af dagen. Bare det at afbryde den fuldstændige afslapning i dine ben kan gøre en stor forskel for sin sundhed. Vi giver dig 6 overraskende facts om fordelene ved at stå op på arbejdspladsen.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutter motion om dagen, og du kan med fordel starte med at stå op ved dit skrivebord. Ved at stå op i sammenlagt 2 timer om dagen kan du på et år tabe 3-4 kilo rent fedt! Når du rør dig, øger du blodcirkulationen og iltoptagelsen i cellerne. Det giver dig mere energi og gør dig gladere, hvilket gør, at du får et større overskud. Også i hjernen sker der gode ting, når du rør dig. Blandt andet problemløsnings- og koncentrationsevnen forbedres, ligesom indlæringen og hukommelsen skærpes.

Gevinst på alle niveauer, ikke? Du kan læse 6 (måske) overraskende facts om at stå op ved skrivebordet her:

6 overraskende facts, du bare MÅ vide!

  1. Når du står op, sætter du gang i blodomløbet. Det gør, at dit energiniveau og dit effektivitetsniveau stiger.
  2. Folk med stillesiddende arbejde har højere risiko for at udvikle diabetes og/eller hjerte-kar-sygdomme end folk med stående eller gående arbejde.
  3. Det anbefales at skifte imellem at stå og at sidde. Når arbejdsdagen er slut, skal du samlet set gerne have stået op i 2-3 timer.
  4. Du forbrænder 111 kalorier i timen ved at stå op men kun 78 kalorier, når du sidder ned. Det er en forskel på 33 kalorier i timen.
  5. Du får et sundere kolesteroltal og et mere stabilt blodsukker ved blot at stå op i 2 timer om dagen.

Prøv kalorieberegneren her. 

Kontakt os hos Danske Konferencecentre for et gratis og uforpligtende tilbud på mødelokaler og konferencesale. Vi giver jer gerne sparring om mulige aktiviteter og motion i løbet af jeres arrangement.

Kilde: Ergopartner

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG