KATEGORI: Partnernyheder

FÆNGSLET i Horsens får ny kultur- og konferencesal

20. September 2018
Ditte Rønne Jakobsen

FÆNGSLET i Horsens får nu en topmoderne kultur- og konferencesal med plads op til 1400 stående gæster. Gennem et helt unikt arkitektonisk greb skaber projektet et helt nyt rum med stor glasfacade, der inviterer det store kultur-og erhvervspublikum inden for til en bred vifte af oplevelser.

 

Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 og i 2012 var FÆNGLSET med stor succes gået fra at være en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed. I dag er det en stor del af udviklingen af Horsens helt markante kulturinstitutioner. Det historiske sted byder i dag både på overnatning, cafe, et prisbelønnet fængselmuseum og helt unikke mødelokaler opkaldt efter deres tidligere funktion bl.a. Arresten, Trykkeriet, Gangmandens celle osv. I de 7 lokaler er der muligheder for nytænkning af bordopstilling og break-outs.

Det nye projekt hedder Vestsalen og sker helt konkret ved, at facaden i FÆNGSLET´s vestlige fløj åbnes op og en boks med stort multianvendeligt rum skydes ind. Boksen vil være dækket med glasfacader ud mod begge gårde og på taget.

– Gæsten vil få oplevelsen af at sidde i en fængselsgård, men samtidig befinde sig i et rum, der er tilført den topkvalitet, man kan få andre steder, hvor man ikke får den historiske dimension. Det bliver det store, stærke superrum, vi har brug for, som kan forstærke alle de ting, vi allerede har, siger Henning Nørbæk, formand for fonden FÆNGSLET.

Konferencesalen er designet i et moderne formsprog og af materialer, der bidrager til et meget originalt og åbent udtryk, som understøtter transformationen af det tidligere statsfængsel fra lukket til åbent, sådan som det har været tanken med den hidtidige udvikling af stedet.  Samlet set bliver Vestsalen på cirka 1.200 m2 og kan rumme op mod 1.400 gæster. Størrelsen er således sammenlignelig med store spillesteder som Vega i København, hvilket i dag ikke findes i Horsens-området. Salen er meget fleksibel og kan også deles op i to, så den er anvendelig til både større koncerter og møder for mindre grupper.

 

Læs mere om mødefaciliteterne i FÆNGSLET her og se deres egen hjemmeside her.

Billeder af FÆNGSLET:

 

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG