KATEGORI: Partnernyheder

Første spadestik til Odenses nye største hotel

10. February 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Murbrokkerne fra det gamle landsted ved siden af Odense Congress Center er knap blevet kørt væk, før entreprenørmaskinerne rykker ind mellem æbletræer og brombærbuske. Byggeriet af Odenses nye, største hotel er officielt i gang, og de første gæster forventes at tjekke ind i sommeren 2024.

Med sin placering midt i landet er Odense et naturligt mødested for både nationale og internationale virksomheder. Byen rummer flere store matrikler til afvikling af møder og kongresser og har de senere år udviklet både bymidten og infrastrukturen markant.


Flere hotelværelser er lig med flere store events
Odenses potentiale som én af landets mest attraktive samarbejdspartnere på store events udfordres dog af et lavere antal hotelværelser sammenlignet med andre store byer uden for hovedstadsområdet.
Det tager Odense Sport & Event, ejerne bag blandt andet Odense Boldklub, Odense Congress Center og Hotel Odeon, nu et stort skridt mod at rette op på, med opførelsen af 195 helt nye hotelværelser – kun et stenkast fra både Odenses centrum og det nye supersygehus, OUH.

Første spadestik til Odenses nye, største hotel
Det er en stor dag for os og for erhvervsturismen i Odense, fortæller administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus, på byggepladsen med udsigt til Odense Congress Center.

Vi lytter til vores kunder, og ét af de ønsker, jeg har hørt fra vores samarbejdspartnere flest gange, er at kunne tilbyde overnatning til et større antal af de gæster, der deltager i en aktivitet på kongrescenteret. I nogle udbudssager er der krav om minimum 250 værelser på stedet, så vi vil med 300 værelser fremadrettet stå markant stærkere som mødested, forklarer han.

Foto til højre: Fra venstre Lone Palm, konferencechef på Odense Congress Center – Jens Nissen, direktør hos NJ Gruppen – Tina Van der Zee, hotelchef på Hotel Odense – Jørn Albertsen, teknisk direktør hos NJ Gruppen – Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event

Stort – og grønt
Efter udbygningen bliver Hotel Odense, der er navnet på Odense Congress Centers nuværende hotel, byens største – en status det overtager fra søsterhotellet, Hotel Odeon, i centrum.

Nybyggeriet vil således, ud over knap 200 værelser, indeholde blandt andet fire mødelokaler og et orangeri med plads til 150 morgenmads- og restaurantgæster.
Det 4-stjernede hotel er i sin nuværende form allerede Green Key-certificeret, og klimahensynet er da også med i planerne for byggeriet med en ambition om at reducere miljøbelastningen til et absolut minimum – både under og efter byggeprocessen.

Vi har haft fuld fokus på bæredygtigheden fra dag ét, fortæller Enrico Augustinus og fortsætter:

Som én af øens største virksomheder har vi et stort ansvar over for både miljø og klima, som vi også forventer, at vores underleverandører lever op til. Det betyder for eksempel, at vi, ud over bæredygtigheden i selve byggeriet, har investeret massivt i solceller på taget og sikret, at hotellet fra starten kan leve op til kravene i den internationale Green Key-certificering.

Mere på vej?
Selvom arbejdet på det nye hotel knap er begyndt, holder Odense Sport & Event fortsat alle døre åbne, når det kommer til at styrke hotelkapaciteten i Odense.

Både lokalområdet og Odense som helhed vækster og, med opførelsen af det nye OUH og byens ambitiøse erhvervsturismestrategi, forudser vi et markant øget behov for overnatninger fremover. Der er aktuelt intet konkret på brættet, men hvis vi ser en mulighed for at føje endnu flere værelser til området, så vil jeg ikke afvise, at vi kommer til at engagere os i dét projekt også, siger Enrico Augustinus.

Lige nu er jeg dog først og fremmest en glad mand: efter mere end halvandet års hårdt arbejde, herunder en helt ny lokalplan for området, kan vi skimte, at gravemaskinen endelig er klar til at gå i jorden. Det er stort, slutter han.

Kort om Odense Sport & Event
Odense Sport & Event A/S blev stiftet den 1. maj 2006 som en fusion mellem Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S. I dag består koncernen af fem forretningsben og tæller Odense Congress Center, Hotel Odeon, cateringvirksomheden Smag&Smil, koncertarrangøren Live Culture, Hotel Odense, Odense Eventyr Golf og fodboldklubben OB. Seneste tilføjelse er hotel og restaurant Stella Maris på Sydfyn.

Læs mere om Odense Congress Center på deres profil her. Kontakt os for personlig booking og sparring alle hverdage klik her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG