KATEGORI: Partnernyheder

Fra kaffegrums til grønne drømme: et spirende samarbejde mellem Frederik VI’s Hotel og Fyns Mikrogrønt

4. July 2024
Ditte Rønne Jakobsen

Hos Frederik VI’s Hotel er vi glade, når vi kan gøre en positiv forskel. Ikke kun for vores gæster, men også for miljøet, vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere. Derfor er vi meget stolte over vores samarbejde med Fyns Mikrogrønt. Og samarbejdet omhandler noget så simpelt som kaffegrums.

Nemlig hotellets kaffegrums – som ikke længere havner i restaffald, men udnyttes og genanvendes på en meningsfuld måde i Fyns Mikrogrønts svampeproduktion.

Fra affaldscontainer til synlig ressource Traditionelt har brugt kaffegrums fået en envejsbillet til affaldscontaineren. Men nu får kaffeaffaldet altså nyt liv. Fyns Mikrogrønt, en lokal producent af mikrogrønt og svampe, har nemlig gjort kaffegrumset til en vigtig del af deres svampedyrkning.

Ved at reducere mængden af bøgesmuld i de svampeposer, som svampene gror i, og i stedet supplere med næringsrigt kaffegrums sparer Fyns Mikrogrønt på vækstmaterialet.

Men det er ikke alt! Kaffegrumsudnyttelsen har nemlig både reduceret Fyns Mikrogrønts omkostninger, men også øget kvaliteten af deres østershatte.

Effektivitet og ansvarlighed i køkkenet

Samarbejdet startede for mindre end et halvt år siden med et traditionelt kunde- og leverandørforhold, hvor Fyns Mikrogrønt leverede svampe og mikrogrønt til køkkenet.

Hurtigt faldt snakken mellem Jonas Holm, ejer af Fyns Mikrogrønt, og vores køkkenchef Kenneth på arbejdet med at udnytte ressourcer i og fra køkkenet bedst muligt. Og Kenneth, der er en stor fortaler for minimalt madspild og maksimal genanvendelse, er begejstret for samarbejdet: “At genanvende kaffegrums gennem dette samarbejde passer perfekt ind i vores mål om at minimere affald. Hvor kaffegrumset tidligere havnede i madaffaldscontaineren og nok blev komposteret på sigt, ved vi nu, at det kommer direkte til gavn hos en af vores leverandører.

På den måde føles det mere som et partnerskab end et kunde til leverandør-forhold – og vi føler et direkte ansvar for affaldshåndteringen,” siger han.

Win-win for alle

Fordelene ved det spirende samarbejde er altså mange, og det er til gavn for begge parter. På hotellet undgår vi at smide kaffegrums ud, og Fyns Mikrogrønt får en vigtig ressource til deres produktion.

“Dette samarbejde viser, hvordan vi kan genanvende de ressourcer, vi allerede har, og omdanne dem til noget, der synligt skaber værdi for os,” forklarer Jonas. For os på Frederik VI’s Hotel er fordelene også klare. Ved at sende kaffegrumset videre til Fyns Mikrogrønt reducerer vi således den mængde af biologisk affald fra hotellet, som tidligere havnede i madaffaldscontaineren.

En historie, der er værd at fortælle

Udover at være et praktisk samarbejde, der giver god mening i hverdagen, er det også en fin historie om ressourcegenanvendelse, som begge parter er stolte af.

“Det har en kæmpe værdi for os begge at kunne vise, at vi går op i at genanvende ressourcer – og direkte kan pege på hvor og hvordan, de er genanvendt,” uddyber Jonas fra Fyns Mikrogrønt.

Ved at tænke i bredere samarbejder om praktiske løsninger kan vi skabe økonomisk værdi og bidrage til en mere ansvarlig bevidsthed.

“Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan finde praktiske løsninger og samarbejder, der gavner begge parter. Ved at samarbejde om affaldshåndteringen kan vi direkte se , hvordan vores kaffegrums bliver genanvendt og skaber værdi. Det handler om at finde enkle og effektive måder at udnytte ressourcerne på, og vi er glade for at kunne bidrage til Fyns Mikrogrønts produktion,” afslutter Thomas Danielsen, hoteldirektør på Frederik VI’s Hotel.

Læs mere om Frederik VI´s Hotel her – og se flere billeder!

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG