KATEGORI: Partnernyheder

Håbet er lysegrønt – og på Rungstedgaard spirer det med bæredygtige tanker og initiativer

24. April 2019
Ditte Rønne Jakobsen

Rungstedgaard har man over det sidste årstid arbejdet intenst med bæredygtighed, og medarbejdere på tværs af alle afdelinger, har været inddraget i arbejdet med at finde nye, sjove, smarte og kloge idéer, der gør hverdagen grønnere og nogle gange endda både billigere og nemmere….

Som konferencegæst på Rungstedgaard er kildevand gratis, for det er en forudsætning for læring og koncentration, at væskebalancen er i orden!

Siden 2007 har gæsterne kunne hente afkølet kildevand i plastikflasker ved alle kaffebuffeterne. Det er blevet til mere end 1 million flasker over årene, og selvom man forsøgte at indsamle de tomme pantflasker, så var det stadig rigtig meget plast. Derfor blev det besluttet at lave en drikkedunk i bæredygtigt plast, som alle konferencegæster nu får udleveret. Så kan gæsterne selv fylde flasken op ved de ny-opsatte vandstationer overalt på hotellet – både med og uden brus. Og drikkedunken kan de tage med hjem og anvende i sportstasken, til ungernes madpakker eller måske på kontoret. På den første måned, har Rungstedgaard skånet miljøret for mere end 5000 plastikflasker, så det tegner godt….

Men her stopper det ikke.

I efteråret anlagde Rungstedgaard en 1200 m2 stor økologisk køkkenhave, hvor der bliver dyrket alt fra krydderurter, diverse bærbuske, hvide ferskentræer til spiselige blomster og hvidløg. Haven skal forsyne hotellets nye a la carte restaurant ”The Lounge”, men også tjene som ”madkasse” til bierne i de 6 bistader, som leverer honning til hotellets morgenbuffet. Og så kan man selvfølgelig som gæst, nyde en økologisk cocktail i haven eller på en af de mange terrasser med udsigt til hav og skov.

I alle hotellets afdelinger har medarbejderne sat sig sammen for at digitalisere flest mulige arbejdsgange – en øvelse som både har affødt større effektivitet og arbejdsglæde, men som samtidig sparer miljøet for masser af print.

Engangsemballage af plastik er også i gang med at blive skiftet ud med bæredygtige materialer, og pr. 1.4 har Rungstedgaard ansøgt om økologisk bronze certificering, fordi man nu er oppe på mere end 30% økologiske råvarer i mad og drikkeproduktionen, uden at gå på kompromis med hverken økonomi eller kvalitet vel at mærke …… Og på Rungstedgaard er de kun lige begyndt siger de!

Læs mere om Rungstedgaard og deres mødefaciliteter her. Du er altid velkommen til at kontakte os hos Danske Konferencecentre for sparring og rådgivning til dit næste møde.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG