KATEGORI: Partnernyheder

Historisk slot i Holte bliver Green Key-certificeret

6. March 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Næsseslottet i Holte har i århundrede været vært for forretningsfolk og er i dag et unikt og historisk kontorhotel og mødested. Nu er slottet blevet miljøcertificeret med Green Key-certificeringen og lever op til certificeringens høje standarder inden for miljø- og klimahensyn.

Det er ikke uden smil og stolthed, at Næsseslottets direktør og slotsfrue, Marianne Bolvig, popper champagnen. 2. marts 2023 er Næsseslottet nemlig blevet Green Key-certificeret og lever altså op til de høje krav der skal til, for at få den attraktive certificering.

”Det er virkelig noget, der skal fejres,” fortæller Marianne Bolvig. ”Vi har arbejdet hårdt og målrettet på at blive Green Key-certificerede, så det er skønt, at dagen er kommet.”

Fra historisk slot til moderne mødested med fokus på bæredygtighed

Det historiske slot, der ligger i en smuk, romantisk have med udsigt til Furesøen, har siden 1783 været mødested for handelsaftaler og forretningsvirke. I dag er Næsseslottet et moderne kontor- og mødehotel med kapacitet på op til 100 i de større lokaler, der, med historikken i tasken, kigger fremad.

”Vi har længe arbejdet med bæredygtighed og væredygtighed her på slottet,” fortæller Marianne Bolvig. ”Vi ønsker at være et sted, der tager ansvar og yder vores. Fra kælder til kvist.”

Med Green Key-certificeringen kan Næsseslottet nu bryste sig af at leve op til en række skrappe miljø- og klimakriterier inden for alt fra forsyning til affaldshåndtering og kantinepraksis.

 Bæredygtighed er fremtiden i hospitality-branchen

Bæredygtighedsdagsordenen har for alvor fået fat i hospitality-branchen. Flere og flere venues ønsker at indarbejde et større hensyn til klima og miljø i deres agenda.

På Næsseslottet har man set på de ting, der er mest nærliggende. ”Udover, at vi har sat systematiske praksisser i gang inden for slottets murer såsom at vi minimerer madspild og engangsplast, har vi også den omkringliggende natur at tænke på,” fortæller Marianne Bolvig. ”Vi er den omkringliggende natur og skovs vogtere.  36 tønder land, som vi passer på og beskytter.”

Ingen kan gøre alt – alle kan gøre noget

Selvom at Næsseslottet nu kan bryste sig af den fine og svært-opnåede Green Key-certificering, ved Marianne Bolvig godt, at det ikke er den rigtige løsning for alle, der gerne vil arbejde for bæredygtighedsdagsordenen.

”Denne certificering var rigtig for os – for det viser vores gæster at vi arbejder systematisk med bæredygtighed,” fortæller slotsfruen. ”Mit bedste råd til dem, der gerne vil arbejde med bæredygtighed, er at man skal finde de lavthængende frugter først.” Næsseslottet startede f.eks. med at fjerne vand på plast i deres mødepakker. Og i årevis har ”Spisekammeret” portionsanrettet alt mad med fokus på at minimere madspild og samtidig give gæsterne en æstetisk oplevelse.

”Ingen kan jo gøre alt. Men alle kan gøre noget,” slutter slotsfruen Marianne Bolvig.

Læs mere om Næsseslottet her på deres profil hos os.

Læs mere om Green Key på green-key.dk

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG