KATEGORI: Partnernyheder

Hold konference med god samvittighed

8. February 2021
Ditte Rønne Jakobsen

GUESTapart er netop blevet tildelt Danske Konferencecentres bæredygtighedscertifikat og går som nyt hotel forrest i den grønne omstilling. Men bæredygtighed er efterhånden et ord med mange betydninger. Herunder kan du læse, hvordan hotellet dagligt gør en forskel, så du kan afholde møder og konferencer med god samvittighed.

Hotel GUESTapart har fra start arbejdet målrettet med de 5 udvalgte FN Verdensmål, som er et krav i Danske Konferencecentres Verdensmål-indeks. Læs mere om Verdensmål-indekset her.

Sundhed, trivsel og social bæredygtighed

”En af grundstenene for at drive en ansvarlig virksomhed er at sikre, at medarbejderne trives” slår Matilde Krag fast. Hendes titel er ”Marketing Rockstar” og det siger lidt om, hvorfor det nye hotel i Aarhus allerede er blevet kendt som et nytænkende hipt mødested.

Mødestedet er meget opmærksomme på personalets humør, trivsel og udvikling. Der er stort fokus på både det fysiske og mentale helbred. Hver dag laver køkkenet sund og varieret kost til medarbejderne, og det 600 kvm. store fitnesscenter kan kvit og frit benyttes af alle ansatte.

”Vi sørger for at se og høre hinanden gennem opfølgende møder og samtaler, hvor vi gennemgår udfordringer, uenigheder, fejl, succeser og alt derimellem. Derudover videreuddanner vi vores ansatte indenfor deres respektive områder for at sikre både faglig og personlig udvikling” fortæller Matilde.

GUESTapart benytter sig desuden af virksomhedspraktikanter både for at bidrage til det fælles sociale ansvar og for at opstøve nye talentfulde medarbejdere. De har desuden et festudvalg, som arrangerer sociale sammenkomster udenfor virksomhedens rammer, så ansatte kan lære hinanden bedre at kende – som de selv siger: ”Hos os er vi nemlig ikke bare kollegaer, vi er en stor GUESTapart-familie”

Konkrete tiltag

Udover trivsel på arbejdspladsen har hotellet også sat nogle konkrete tiltag i værk for at spare på ressourcerne. ”Vi serverer aldrig kildevand på flaske men i stedet renset postevand. Faktisk bliver alt vores vand renset for kalk, så både maskiner og service har mange gode leveår. Vores håndvaske har alle sensorer, og vores toiletter har dobbeltskyl” forklarer Matilde.

Hotellet har energimærke A og endda deres eget solcelleanlæg, som genererer hovedparten af den energi, stedet udleder. Der er installeret lyssensorer i de lokaler, der sjældent bruges, og alle computere samt andet IT-udstyr slukkes automatisk hver nat. Desuden findes der fire lade-stationer til elbiler.

Husets a la carte restaurant, Restaurant APART, sørger for en bæredygtig hverdag. De er netop blevet tildelt et sølvmærke i økologi, hvilket betyder, at 60-90% af alt, hvad der købes, er økologisk. Når køkkenet køber ind, sørger de for at minimere mængden for at undgå madspild og handler så vidt muligt lokalt for at begrænse brugen af transport. Når køkkenet laver mad ud af huset, leveres det i 100% genanvendt emballage med tanke på bæredygtig nedbrydelse.

Hele hotellet rengøres udelukkende i miljømærkede produkter. Hotellets vaskepulver og alle toiletartikler er helt fri for unødige tilsætningsstoffer. Desuden affaldssorterer hotellet og konferencecenteret, og det samme bliver deres gæster bedt om at gøre.

Læs endnu mere om GUESTapart og deres unikke mødefaciliteter her og kontakt os hos Danske Konferencecentre for vejledning og sparring på årets arrangementer.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG