KATEGORI: Partnernyheder

Hotel Faaborg Fjord fra 0 til 100 i bæredygtighed på et år

14. September 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Hotel Faaborg Fjords nye bæredygtige initiativer starter allerede, når du træder ind på gulvtæppet i hotellets nye fællesområder. Tæppet er lavet af genbrugsplast og gammelt fiskegarn. På kun 1 år har hotellet opnået at implementere 4 FN Verdensmål, blive Green Key certificeret og samtidig indføre en lang række gennemgribende bæredygtige initiativer.

I september 2019 fik Hotel Faaborg Fjord ny direktør og ny salgschef, og her var en af de første indsatser en bæredygtig strategi og et mere moderne 2020 hotel. Hvordan gør man så det?  – og samtidig skifter inventar og husker på den grønne omstilling man gerne ville hen imod?

Først udskiftede hotellet 78 vinduer og døre for at lave et bedre indeklima og holde bedre på varmen. Herefter udskiftede de det gamle klimaanlæg i konferencesalen og indsatte nye køle/frostrum i køkkenet med tanke på energibesparende elementer.

Hotellet trængte til en ny indretning, så de smukke men kolde marmorgulve blev dækket med gulvtæpper i genbrugsmaterialer, designstole fra værelserne kom ud på værelsernes balkon/terrasse, og indretningsarkitekten hjalp de gamle Philip Stark plastik stole til et nyt hjem. Hotellet har også fået nye møbler i nordisk og dansk design, der pryder de nye fællesområder.

Buffeterne i restauranten blev beklædt med folier, så de har fået et nyt look, der er kommet fornyet fokus på økologiprocenter og lokale råvarer, så hotellet både kan forkorte transporttid og samtidig give gæsterne det bedste fra de fynske afgrøder. 

Sidst men ikke mindst fik hotellet lavet en klar plan for, hvordan de kunne opnå miljømærkningen GreenKey, der udover ovennævnte har stor fokus på affaldshåndtering og brug af sprøjtemidler, der kan forurene vores grundvand. Denne certificering fik Hotel Faaborg Fjord i februar 2020.

Det har været en spændende og meget tilfredshedstillende opgave, som hotellet nu kan kigge tilbage på og i særdeleshed ind i. De tager deres bæredygtige ansvar seriøst og fortsætter arbejdet med deres udvalgte FN Verdensmål: Anstændige jobs og økonomisk vækst (8), Sundhed og trivsel (3) Ansvarligt forbrug og produktion (12) Ligestilling mellem køn (5).  

Læs mere om Hotel Faaborg Fjords mødefaciliteter her. Kontakt os hos Danske Konferencecentre for booking af møder og seminarer.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG