KATEGORI: Branchenyheder

Hvad betyder de nye restriktioner for møder og konferencer?

30. September 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Det kan være svært at finde rundt i de løbende nye restriktioner fra myndighederne. Få vores svar på de mest stillede spørgsmål om COVID19, så du som mødeplanlægger kan være helt up-to-date.

Efter fredagens pressemøde er der indført nye restriktioner i forbindelse med forplejning på møde- og konferencesteder i Danmark. Disse retningslinjer er fortsat gældende til den 31. oktober 2020.

Må vi samles mere end 50 personer til et kursus, møde eller konference?

Ja, det er stadig muligt for konferencecentre, restauranter, hoteller mv. at holde møder, kurser og konferencer med op til 500 personer, hvis deltagerne i det væsentlige er siddende på faste pladser og har samme retning mod for eksempel en scene. Det betyder, at bordopstillinger f.eks. hestesko, hvor deltagernes ansigter er vendt mod hinanden, ikke er tilladt. Det betyder også, at langt hovedparten af deltagerne skal sidde ned under hele arrangementet bortset fra, når de f.eks. skal på toilettet eller hente forplejning fra et bord. Det er også muligt for personalet på konferencestedet at bringe forplejningen ned til deltagernes plads.

Kravet om en fast plads betyder således også, at deltagerne ikke kan forlade deres pladser for f.eks. at gå ind i et tilstødende lokale til gruppearbejde.

Der skal desuden være minimum 2 kvm. pr. person og holdes 1 meters afstand mellem personerne i lokalet.

Må vi spise frokost eller middag i restauranten tilknyttet konferencecenteret?

Ja, hvis I er under 50 personer, må I gerne forlade jeres mødelokale og nyde jeres mad i restauranten. Husk håndsprit og mundbind.

Nej, hvis I er over 50 personer i samme lokale, må I ikke forlade jeres faste plads og gå ind i hverken en restaurant eller et separat lokale for at spise – heller ikke selvom deltagerne sidder på nye faster pladser i ens retning.

Må vi holde pause udenfor f.eks. gå en tur, hvis vi er mere end 50 personer?

Nej, hvis I er over 50 deltagere til et arrangement, må I ikke forlade jeres plads i mødelokalet for at gå udenfor og snakke med kolleger. I må kun forlade mødelokalet kortvarigt for f.eks. at hente forplejning eller ifm. toiletbesøg.

Har du planlagt et arrangement i de kommende uger eller har du et møde i pipeline?

Vi sidder klar med rådgivning og sparring om, hvordan I nemmest overholder alle retningslinjer samtidig med, at alle deltagere får en positiv og tryg oplevelse. Vi hjælper også gerne med at finde de bedste alternativer blandt andet steder til at afholde digitale møder.

Læs vores blogindlæg om hybridmøder her.

Alle medlemmer i Danske Konferencecentre overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer blandt andet håndsprit, afstand og individuelle planer for rengøring og desinfektion.

Vi henviser til vores brancheorganistion HORESTA, som løbende er i dialog med myndighederne om disse restriktioner.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG