KATEGORI: Partnernyheder

Hvordan får vi arbejdsglæden igen? Online oplæg om arbejdsglæde fra FÆNGSLET i Horsens

14. April 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Nu er påskeferien ovre, og de fleste skal arbejde hjemmefra igen. Vores hverdage kan godt gå hen og føles lidt som et fængsel, hvor vi er isoleret fra kolleger og fra alle de ideer og initiativer, som vi før skabte i fællesskab i det fysiske rum. Derfor har vi udfordret John Harmsen, som skal svare på: Kan man have arbejdsglæde i et fængsel?

John Harmsen er frivilligt taget til FÆNGSLET i Horsens for at give jer et inspirerende oplæg, som I kan implementere i hverdagen både nu og efter Corona-virussen. Vi har samlet lidt information om ham og om selve lokationen FÆNGSLET.

John Harmsen om arbejdsglæde

John er en af landets mest erfarne foredragsholdere og har siden 2012 inspireret mennesker til et sjovere arbejdsliv. Hans tone er både humoristisk og tankevækkende.

Få en eksklusiv forsmag på John Harmsens nye bog “Bliv glad med vilje”, der er fyldt med mentale værktøjer. Bogen har premiere senere på året, men du får allerede nu kapitlet “Brok kan give dig skrumpehjerne” – hent dit kapitel her: https://johnharmsen.dk/jatak/

I videoen her giver John dig de vigtigste værktøjer til fornyet arbejdsglæde – selv i et “fængsel”:

Kender du FÆNGSLET?

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år med fængselsdrift og åbnede i 2012 som oplevelsesvirksomhed. FÆNGSLET har flere gange været brugt til arrangementer med temaer som ”En ny start” og ”Før og efter”, da disse udsagn passer meget godt til lokalernes historie.

Netop disse emner kunne måske være aktuelle at bringe på banen igen, når vi nu alle skal i gang igen efter Covid-19 forsvinder fra vores hverdag.

I FÆNGSLET var mennesker spærret inde og alligevel var de i stand til at være kreative og optimistiske. Dengang var det faktisk en belønning til de indsatte, når de kunne/måtte samles til fælles aktiviteter. Dét er i de fysiske møder, der opstår et sammenhold og en fælles energi, hvor reaktioner fra alle deltagere bliver inddraget og skaber det bedste slutresultat.

FÆNGSLET har formået af fastholde de fysiske rammer til at kunne samle mennesker:

  • I Fængselsgården til f.eks. udendørs team-aktiviteter og produktpræsentationer.
  • I parkerne rundt om Fængselsmuren, hvor den nye Tusindmetersti giver et flot view rundt om hele FÆNGSLET og er ideel til walk and talk.
  • I de historiske og forskellige lokaler, som alle har en autentisk historie og gemmer på gode fortællinger til mødepauserne.
  • I gode store lokaler, hvor der er mulighed for at holde sikker afstand mellem borde og stole!

I dag er FÆNGSLET et unikt mødested, hvor kreative tilgange til jeres møde-formål vil blive prioriteret højt. Konferenceafdelingen i FÆNGSLET har helt fra starten valgt en unik tilgang til alle arrangementer.

Så kreativiteten fra de gamle dage er fortsat en del af FÆNGSLETs DNA! Læs mere om mødefaciliteterne i FÆNGSLET her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG