Jørgensens Hotel belønnes for hotellets særlige fokus på økologi
Den 4. marts fik Jørgensens Hotel – Byens Hotel overrakt Det Økologiske Spisemærke i bronze på Økologisk Landsforenings generalforsamling, der blev afholdt på Horsens Ny Teater og Jørgensens Hotel. Minister for landbrug, fødevarer og fiskeri, Rasmus Prehn, overrakte spisemærket som belønning for hotellets særlige fokus på økologi.
Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret økologimærke, der uddeler guld-, sølv- og bronzemærker til spisesteder, der yder en særlig indsats i forhold til at anvende økologiske råvarer. Bronzemærket indikerer, at økologi udgør 30-60% af det samlede madindkøb til spisestedet. Dette krav lever Jørgensens Hotel og hotellets Restaurant Eydes fuldt op til med deres senest afleverede økologiregnskab.
Der gemmer sig en god historie bag hver enkelt råvare
”Vi vil gerne vise vores gæster, at vi træffer bevidste, ansvarlige valg omkring, hvordan vi driver
vores forretning til gavn for naturen og for vores gæsters sundhed”, udtaler hoteldirektør Kari
Brandsgård fra Jørgensens hotel.
Hotellet har det seneste år arbejdet fokuseret på, at en sund madkultur bliver en naturlig del af
hotellet restaurant, café og vinbar. Jørgensens Hotels fokus på økologi understøtter hotellets
arbejde med at skabe en grøn profil, hvor der er særlig fokus på bæredygtighed, bedre
dyrevelfærd, plads til natur, omtanke for miljøet og en helhedstankegang fra jord til bord.
”Vi arbejder dagligt ud fra en tanke om bæredygtighed, og det indebærer blandt andet, at vi
gør alt, hvad vi kan, for at undgå unødvendig import af råvarer langvejs fra”, forsætter
Kari Brandsgård.
Derfor kommer gæsterne på hotellet aldrig til at få serveret råvarer der er transporteret over store
afstande, hvis en af hotellets lokale producenter er leveringsdygtige i en bæredygtigt frembragt
sort, som kan leveres uden at belaste miljøet med en stor mængde unødvendig CO2.
”Vi vil gerne være en del af det økologiske fællesskab, hvor vi kan være med til at udvikle
morgendagens økologi, have adgang til faglig sparring og viden, samt få mulighed for at hente
inspiration omkring nye råvarer og cirkulær produktion. Det, tror vi på, giver den bedste oplevelse
for vores gæster- samtidig med at det også er det bedste for naturen”, afslutter Kari Brandsgård.
Danske Konferencecentre ønsker Jørgensens Hotel stort tillykke med Det økologiske Spisemærke og støtter aktivt op om en grønnere fremtid for branchen.
Ønsker du at afholde dit næste arrangement hos et møde- og konferencecenter med fokus på miljø og økologi? Så sidder vi klar til at give dig overblikket og booke et mødested, som lever op til jeres ønsker og krav – kontakt os her.