KATEGORI: Branchenyheder

Konferencegæster kårer Danmarks Bedste Venue

27. February 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Antallet af møder og konferencer er nærmest eksploderet siden coronaen, og det samme er diversiteten i de steder, der tilbyder at huse dem. Stadigt flere kulturinstitutioner og andre venues vil også være mødesteder, og det får nu sammenslutningen Danske Konferencecentre til at ændre navnet på den prestigefyldte kåring af Årets Konferencecenter. Prisen hedder fremover Danmarks Bedste Venue, og de fem nominerede til dette års hæder er netop fundet.

Gæsterne er i den grad tilbage på landets konferencecentre. Det mærker de tydeligt hos sammenslutningen af Danmarks bedste uafhængige venues for møder, kurser og konferencer, Danske Konferencecentre, der bl.a. driver fælles bookingservice for sine flere end 100 partnere.

”Vi gik ind i 2023 med bookinger for 43 mio. kr. Til sammenligning havde vi ved indgangen til 2019, som vi ellers oplevede som et godt år, bookinger for 19 mio. kr.,” fortæller direktør i Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid.

Socialt efterslæb og mindre rejseaktivitet

Hun mener, at en række faktorer har forstærket behovet og mulighederne for at mødes fysisk:

”Der er ingen tvivl om, at mange stadig oplever et socialt efterslæb efter corona-nedlukningerne med hjemmearbejde og onlinemøder. Vi trænger til at mødes fysisk. Dertil kommer, at virksomhederne har skåret ned på rejseomkostningerne både i forbindelse med coronaen og af klimahensyn, og i stedet bliver i Danmark og afholder deres arrangementer,” vurderer Marlene H. Sylvester-Hvid.

At det sociale samvær er et afgørende argument, understreges af at forbruget pr. deltager ved møder, kurser og konferencer er steget med 40 pct. sammenlignet med 2019. Det skyldes blandt andet, at langt flere vælger overnatning i forbindelse med arrangementerne simpelthen for at kunne tilbringe mere tid sammen, også socialt.

Og de nominerede er …

Og de mange gæster hos Danske Konferencecentres flere end 100 partnere bliver alle bedt om at evaluere deres oplevelse. De evalueringer danner grundlag for den årlige kåring af det, der altså nu hedder Danmarks Bedste Venue 2023.

De nominerede til prisen er:

  • Bautahøj Kursuscenter og Hotel nord for Frederikssund
  • Hotel Koldingfjord i Kolding
  • Hotel Vejlefjord i Stouby øst for Vejle
  • Rungstedgaard i Rungsted
  • Pharmakon Konferencecenter i Hillerød.

Alle 5 konferencecentre formår at skabe en imponerende gæsteoplevelse.

Fælles for de 5 nominerede i år er kundernes høje evaluering af personalets service, kvaliteten af forplejningen og hyggelige fællesområder til mødepauserne.

Vinderen kåres til Danske Konferencecentres Foreningsdag den 17. april på Hindsgavl Slot.

Læs mere om de nominerede og om Danske Konferencecentre på www.dkbs.dk

For yderligere oplysninger kontakt gerne Marlene H. Sylvester-Hvid på 2677 1832.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG