KATEGORI: Bæredygtighed

Middelfart er Europa´s mest bæredygtige destination

18. March 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Ved et møde i Bruxelles i marts 2022 blev det Middelfart, der løb med europæisk hæder og vandt prisen som Europas mest bæredygtige destination; European Destination of Excellence.

Middelfart vandt prisen der betyder, at Middelfart nu får styrket sin internationale markedsføring og bliver rollemodel for andre kommuner og byer i Europa.

Med udnævnelsen følger professionel hjælp til at udvikle internationale kampagner, der skal understøtte sæsonorienteret turisme og skabe endnu flere oplevelser og aktiviteter i Middelfart i 2022.

– Jeg er stolt af, at vores indsats for klima og bæredygtighed endnu engang har høstet international anerkendelse. Vi startede lokalt med politiske beslutninger om klimaet, vi begav os nationalt med klimafolkemødet – og nu bliver vi også kendt i Europa for at være en bæredygtig destination i topklasse. Et af de tiltag, vi arbejder på i øjeblikket er, at vi vil skabe et internationalt spor på Klimafolkemødet. Klimafolkemødet skaber forandring og forankring – det glæder vi os til at dele med hele Europa, udtaler borgmester Johannes Lundsfryd.

Med titlen følger professionel hjælp til at udvikle internationale kampagner, der skal understøtte sæsonorienteret turisme og skabe endnu flere oplevelser og aktiviteter i Middelfart i 2022.

Udnævnelsen og overrækelsen af prisen skete på Fjelsted Skov Hotel & Konference, som er medlem hos Danske Konferencecentre. Hos Fjelsted Skov Hotel & Konference arbejder de målrettet med bæredygtighed og FN’s verdensmål -også her var begejstringen stor:

-”Vi er utrolig stolte og beærede over, at Middelfart Kommune afholder den officielle overrækkelse hos os. Det styrker os i troen på, at vi er på vej i den rigtige, grønne retning, og at vores initiativer indtil nu har båret frugt. Samtidig er det en stor motivationsfaktor for os alle på Fjelsted Skov”, fortæller Simon Hartvig Frandsen, Medejer af Fjelsted Skov Hotel & Konference.

Fjelsted Skov blev nomineret til Klimastaffetten i Middelfart Kommune 2021. Nomineringen fandt sted på baggrund af omlægningen af 3 hektar landbrugsjord til skovrejsning med henblik på at øge biodiversiteten for området. Derudover etablerede de i 2021 en bærhave, frugttræer, en sø og vedvarende vildtstriber til glæde for insektlivet.

Fjelsted Skov Hotel & Konference er sammen med flere møde- og konferencecentre i Middelfart og nærområdet certificeret efter Danske Konferencecentres Verdensmål indeks:

Fjelsted Skov Hotel & Konference

Hindsgavl Slot

Hotel Park Middelfart

HUSET Middelfart

Trinity Hotel & Konference Center

Severin

Vi sender hermed et stort tillykke til Middelfart Kommune med titlen og for at sætte Danmark på verdenskortet idenfor bæredygtighed og grøn omstilling. Et stort skulderklap til vores medlemmer i foreningen, som udviser høj arbejdsmoral og engagement for at gøre en forskel for miljøet.

Ønsker du at afholde dit næste arrangement hos et møde-og konferencecentre med fokus på bæredygtighed og måske kombinere jeres møde med en rundvisning eller oplæg fra mødestedet om deres grønne initiativer, så kontakt Danske Konferencecentre for booking.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG