KATEGORI: Branchenyheder

Nu skal Danmarks bedste konference-kok kåres og videre til VM

7. December 2021
Ditte Rønne Jakobsen

De er mere anonyme end deres kolleger på de dyre a la carte-restauranter. Ikke desto mindre er forventningerne til dem ofte lige så store, og de leverer på et højt gastronomisk niveau. Nu skal deres evner hives ud af køkkenet og frem i rampelyset. Kokkene på de danske konferencecentre får deres eget uofficielle Danmarksmesterskab, og vinderne går videre til VM i Las Vegas.

Var det en god konference? Ja, vi fik noget rigtig godt at spise. Ordvekslingen er opfundet til lejligheden, men ikke grebet ud af den blå luft. For forplejningen er ofte en afgørende parameter, når deltagere i møder og konferencer skal bedømme arrangementet.

Fortjener et klap på skulderen

Det betyder, at der hviler et enormt ansvar på kokkene på de danske hoteller og konferencecentre, mener direktøren på Årets Konferencecenter 2021, Bautahøj:

”Forventningerne til kokkene på konferencecentrene er på et helt andet niveau end for bare få år siden, og det knokler de for at leve op til. Samtidig leverer de på et virkelig højt gastronomisk niveau, og det er afgørende for, hvordan deltagerne oplever det møde eller den konference, de deltager i. Derfor fortjener kokkene en påskønnelse og et klap på skulderen. Det gælder ikke mindst dem, der er blevet i branchen på trods af coronakrisens udfordringer,” siger Jakob Buus, der selv oprindeligt er uddannet kok og i dag altså hoteldirektør.

Han er også medlem af bestyrelserne i både sammenslutningen Danske Konferencecentre og den internationale organisation for møde- og konferencecentre, IACC. Netop IACC står bag VM for konferencekokke, Copper Skillet, som afholdes på Hotel Park MGM i Las Vegas i marts 2022, og det mesterskab får nu en dansk udgave, når det uofficielle DM for konferencekokke afholdes på Hindsgavl Slot søndag den 12. december.

Videre til VM i Vegas

Vinderne af konkurrencens to alderskategorier for kokke over og under 26 år går videre til Copper Skillet i Las Vegas med alt betalt af IACC. Samtidig får de en mulighed, som hidtil har været forbeholdt deres kolleger i andre dele af kokkefaget, mener Jakob Buus.

”Der har i mange år været konkurrencer for kokke på a la carte-restauranter, og det har både kokkene og restauranterne kunnet profilere sig på. Nu er det på tide, at kokkene på konferencecentrene får en lignende mulighed,” vurderer han Jakob Buus.

Copper Skillet Danmark afholdes på Hindsgavl Slot i forbindelse med fejringen af Danske Konferencecentres 30-års fødselsdag, der blev udsat sidste år på grund af corona.

Til konkurrencen skal de deltagende kokke skabe en hovedret ud af en kurv med friske råvarer, som de ikke kender indholdet af på forhånd. Hver kok har præcis de samme råvarer og det samme udstyr til rådighed. Det eneste, de selv må medbringe, er deres eget sæt knive.

Journalister er velkomne til arrangementet.

For yderligere oplysninger kontakt gerne Jakob Buus på tlf. 3048 9786.

Copper Skillet afholdes af Danske Konferencecentre i samarbejde med Hindsgavl Slot og IACC (International Association of Conference Centers).

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG