KATEGORI: Partnernyheder

Nyborg Strand indfører ESG-klausul i fremtidige kontrakter med leverandører

30. January 2024
Ditte Rønne Jakobsen

For nylig blev den første kontrakt indeholdende en ESG-klausul underskrevet på Nyborg Strand sammen med en af hotellets faste leverandører, MultiLine. Initiativet skal sikre, at bæredygtighed integreres i alle leverancer.

Selvom det endnu ikke er lovpligtigt for virksomheder som Nyborg Strand at inkorporere ESG-klausuler i sine kontrakter, har hotellet valgt at være på forkant og håber at kunne inspirere andre til at gøre det samme.

Vores fokus på bæredygtighed har aldrig været vigtigere. Vi ønsker at gå forrest og motivere andre til at gå i samme retning, blandt andet ved at indføre ESG-klausuler i vores kontrakter. Ved at kræve rapportering af scope 1, 2 og 3-udledninger fra vores leverandører ønsker vi ikke kun at skabe gennemsigtighed, men også at støtte vores egne bæredygtighedsmål. Disse målinger giver os vigtig indsigt i hele vores leverandørkæde og gør det muligt at identificere områder, hvor vi sammen kan reducere vores klimapåvirkning. Det er ikke blot et skridt mod ansvarlig forretningspraksis – det er også et redskab til at skabe konkrete forbedringer til gavn for alle parter, udtaler Dorthe Callesen, Oldfrue på Nyborg Strand.

Hos MultiLine, der leverer alt inden for non-food som servietter, papir, lys etc. på Nyborg Strand, er man begejstret for den proaktive tilgang og positive over for også at indarbejde lignende ESG-klausuler i aftaler med øvrige kunder.

Det er altid spændende og indsigtsfuldt, når vores kunder er med til at flytte og udvikle vores forretning. Når Nyborg Strand kræver en ESG-klausul allerede nu, vidner det om, at behovet og interessen for sådanne oplysninger ikke kun er dikteret af lovgivning, hvilket er meget positivt. Nyborg Strand er den første af vores kunder, der har stillet dette krav, men det afspejler den voksende bevidsthed og forventning om bæredygtighed og ansvarlighed, vi oplever i markedet. Af samme årsag har vi nu også valgt at ansætte en Sustainability Manager, som skal imødekomme disse ønsker og krav og videreudvikle vores egne bæredygtige indsatser, fortæller Gitte Thomsen, account manager hos Multiline.

I forbindelse med udformningen af klausulen har Nyborg Strand haft et tæt samarbejde med Horestas juridiske afdeling, som har været en uvurderlig hjælp i forhold til at sikre det juridiske grundlag.

Vores samarbejde med Horesta har været afgørende i udviklingen af dette initiativ. De har ikke kun fungeret som en vejledende partner, men har også sikret, at vores juridiske grundlag er solidt og i overensstemmelse med branchestandarder. Vi tror og håber på, at vores kontrakt med Multiline vil tjene som et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan arbejde sammen om at skabe en mere bæredygtig fremtid, siger Jan G. Larsen, Direktør på Nyborg Strand.

For yderligere information, kontakt venligst direktør, Jan G. Larsen, på jgl@nyborgstrand.dk eller 30 61 50 02.

Læs mere om Nyborg Strand her på deres profil hos Danske Konferencecentre

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG