KATEGORI: Partnernyheder

Nyborg Strand indgår nyt samarbejde og sparer tons af affald

9. May 2023
Ditte Rønne Jakobsen

På Nyborg Strand bliver brugte papirhåndklæder fra hotellets toiletter nu sendt til genanvendelse, frem for at blive sendt til forbrænding. I samarbejde med Tork PaperCircle®- verdens første genbrugsservice for papirhåndklæder – er det nu muligt at slutte ringen og anvende brugte papirhåndklæder i nye papirprodukter. Med dette tiltag bidrager Nyborg Strand til et mere cirkulært samfund.

Bæredygtighed og grøn omstilling er en stor del af Nyborg Strand, og vi arbejder konstant med at finde nye løsninger og områder, vi kan optimere på. Vi er meget stolte af, at vi er det første hotel i landet, der får implementeret løsningen i samarbejde med Tork og på den måde kan sikre, at en ressource, der ellers ville gå til spilde, kan bruges igen, siger Dorthe Callesen, Oldfrue på Nyborg Strand.

Servicen er implementeret på Nyborg Strands toiletter. Helt praktisk betyder det, at der er opsat en affaldsbeholder på toiletterne, som kun er til brugte papirhåndklæder. Papirhåndklæderne bliver herefter håndteret af hotellets rengøringspersonale, som sammen med hotellets genbrugspartner sørger for at holde dem adskilt fra alt andet affald hele vejen til den lokale Essity fabrik, hvor de vil indgå i nye papirprodukter.

For at kunne overgå til et mere cirkulært samfund, hvor råmaterialer i højere grad genanvendes, har vi brug for mere effektive systemer til sortering, indsamling og genbrug/genanvendelse. Det er vigtigt, at det er løsninger der nemt kan håndteres uden at tilføre for meget ekstra ”besvær”. På et hotel og konferencecenter som Nyborg Strand, der både huser mange gæster og medarbejdere, er det helt afgørende med en let og enkel løsning til brugerne for at sikre korrekt sortering, siger Maria Frommelt,
Customer Success hos Essity

Genanvendelse af papirhåndklæder – batter det virkelig noget?
Papirhåndklæder synes ikke at være en af de store ”syndere” i det store regnskab, men når man ser nærmere på, hvor store mængder af papirhåndklæder, der anvendes på Nyborg Strand, er der ingen tvivl om, at initiativet gør en positiv forskel.

I løbet af 2022 har Nyborg Strand brugt 1,953 ton papirhåndklæder, svarende til 1.549.800 enkelte stykker. Dette er vel at mærke på et år, hvor hotellet var lukket ned i januar og februar grundet corona.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt det batter, så kan jeg hilse og sige, at langt størstedelen af disse ton affald nu bliver sendt til genanvendelse frem for forbrænding, så det gør en kæmpe forskel, siger Dorthe Callesen, Oldfrue på Nyborg Strand.

Læs mere om Nyborg Strand på deres profil – klik her!

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG