KATEGORI: Branchenyheder

Nye forventninger til møder og konferencer kræver ny inspiration

11. May 2021
Ditte Rønne Jakobsen

Kravene til fysiske møder og konferencer såvel som til mødeplanlæggere skærpes nu, hvor forsamlingsloftet gradvist fjernes. Møderne skal i endnu højere grad være effektive og mindeværdige, for ellers kan de lige så godt afholdes online. Derfor handler Danske Konferencecentres Inspirationsdag 2021 om at skabe møder, der taler til både hjerne og hjerte. 

Pressemeddelelse 11-05-2021

Det seneste år har vi for alvor lært at holde møder, og endda konferencer, via skærmen. Men mange har også erfaret, at online møder har deres begrænsninger, og at det fysiske møde er svært at erstatte. Derfor er der mange virksomheder og afdelinger, som glæder sig til igen at kunne mødes fysisk. 

Udsat Inspirationsdag er nu endnu mere aktuel 

Med udsigten til en ophævelse af forsamlingsforbuddet den 1. august kickstarter Danske Konferencecentre den nye virkelighed for mødeplanlæggere efter coronanedlukninger og -hjemsendelser. Det sker den 20. august på den årlige Inspirationsdag for mødeplanlæggere, som måtte aflyses sidste år, netop på grund af nedlukning af samfundet. Det bliver en ny og endnu mere krævende virkelighed, der venter både venues og mødeplanlæggere, spår Danske Konferencecentres direktør, Marlene H. Sylvester-Hvid.

”Kravene til den moderne mødeplanlægger er i forvejen tårnhøje. Nu vi endelig må mødes frit igen i virkeligheden, bliver kravene endnu skrappere, fordi fokus vil være skærpet på, at vi skal have noget ekstra ud af at mødes fysisk i stedet for bare virtuelt. Det er ikke nok med et veltilrettelagt program. Omgivelserne skal være inspirerende, forplejningen skal være sund og lækker, faciliteter skal være fremragende, og der skal være muligheder for både fysisk og mental udfoldelse.” siger hun. 

Mindeværdige møder skal aktivere alle sanser 

Derfor er rammerne om Danske Konferencecentres Inspirationsdag 2021 også særdeles velvalgte. Dagen er nemlig henlagt til København Zoo, hvor årets tema er: Møder du husker. Møder der sætter aftryk. Deltagerne skal blandt andet høre om, hvordan man bringer alle sanser i spil for at sikre en ekstraordinær konference og et mindeværdigt møde. Marlene H. Sylvester-Hvid fremhæver, at Danske Konferencecentre og mange af foreningens partnere allerede arbejder aktivt med at blande de traditionelle mødeaktiviteter med det sociale og det sanselige. 

”Vi har hjertet og følelserne med, når vi går på arbejde – og til møder. Nok også mere end vi lige umiddelbart er bevidste om. Det forretningsmæssige udbytte af et møde eller en konference bliver større, når vi investerer en del af programmet i mere bløde og sociale elementer, og derfor vil vi udfordre deltagerne på, hvad der er afgørende, når de arrangerer møder,” siger hun og fortsætter: 

”Nyere forskning viser, at vores oplevelse af mødeudbyttet forbedres drastisk, når vi bliver stimuleret sanseligt i den professionelle mødekontekst. Det skaber en mærkbar effekt – både umiddelbart efter mødet og på længere sigt. Af den grund kommer årets Inspirationsdag til at handle meget om krydsfeltet mellem adfærdsdesign,  menneskepsykologi, visuelle virkemidler og bæredygtighed.” 

Danske Konferencecentres Inspirationsdag er en blanding af oplæg, workshops og erfaringsudveksling blandt deltagerne, som er professionelle mødebookere og -planlæggere samt repræsentanter fra de danske hoteller og konferencecentre, der er partnere i Danske Konferencecentre

Læs mere om Inspirationsdagen 2021 og tilmeld dig her

Om Danske Konferencecentre

Danske Konferencecentre blev stiftet i 1990 med det primære formål at formidle kontakt mellem kunder, der ønsker at afholde en møder, konferencer og andre større arrangementer, og de nøje udvalgte partnere. Danske Konferencecentre yder gratis, hurtig og uforpligtende rådgivning og planlægningsservice. Desuden tilbyder Danske Konferencecentre kurser, messer møder og andre arrangementer, der styrker videndeling og netværk mellem partnerne deres kunder heriblandt Inspirationsdagen. Sammenslutningen har i dag ca.100 partnere blandt Danmarks bedste uafhængige møde- og konferencesteder.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG