KATEGORI: Branchenyheder

Opdatering: Nye restriktioner for møder og konferencer

26. October 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Regeringen har forlænget restriktionerne, hvilket betyder at frem til den 5. april 2021 er det tilladt at mødes op til 5 personer. På nær Bornholm, hvor forsamlingsforbuddet er hævet fra 5 til 10 personer. Det er tilladt at opholde sig 25 personer ved udendørs kulturinstitutioner ved fremvisning af negativ COVID19 test.

Vi har opdateret retningslinjerne pr. dags dato 01/03 2021 efter information fra HORESTA.

NYT:

Der må holdes konferencer og møder med op til 5 deltagere i Jylland, Fyn og Sjælland. På Bornholm må man samles op til 10 personer. Udendørs kulturinstitutioner genåbnes fx Zoologisk Have og forlystelsesparker, med krav om at besøgende skal fremvise en negativ COVID19-test (højest 72 timer gammel). Her er det muligt at samles op til 25 deltagere dvs. I har nu mulighed for at afholde f.eks. team-arrangement for 25 deltagere ude i det fri hos vores kulturinstitutioner som Zoo og Tivoli.

Det er stadig tilladt, at samles over 5 deltagere hvis arrangementet er kurser/efteruddannelse, som kræver fysisk fremmøde – dog skal virksomheden have en særlig godkendelse af Undervisningsministeriet til at gennemføre disse, og dokumentation herfor skal sendes til konferencestedet og kunne fremvises på selve kursusdagen i tilfælde af at myndighederne dukker op.

Der skal til og med den 5. april, bæres mundbind i hotellets lobby, restaurant og ved pauseområder med forplejning, så længe man står op.

Hoteller og konferencesteder kan indføre frivillig registrering af kontaktinformation på gæster med henblik på smitteopsporing.

Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk for nyeste tiltag.

Må vi samles flere end 5 personer til et kursus, møde eller konferencer?

Nej, det er ikke længere muligt at holde arrangementer med op til 500 deltagere. Myndighederne har hævet risikoniveauet fra 4 til 5 på baggrund af den udbredte samfundsmitte og en bekymring for kapaciteten i sundhedsvæsnet.

Ja, på Bornholm må I samles 10 personer – og i kulturinstitutioner som Zoo og Tivoli må I samles 25 personer udendørs.

På trods af forsamlingsforbuddet er der få undtagelser blandt andet er det muligt at samles mere end 5 personer, hvis der er tale om 1 virksomhed med egne medarbejdere under uddannelse. Dette kræver dog en speciel tilladelse.

Som følge af at afstandsanbefalingerne ændres det fra 1 til 2 meter for alle.

Kan vi få forplejning i forbindelse med vores møde, nu hvor restauranterne er lukket?

Ja, I kan stadig få forplejning i jeres mødelokale – det laves som en take away, der skal indtages på jeres faste pladser. På samme måde, som det er tilladt at sælge og udbringe take away. Hotellets/konferencecentres restaurant er lukket.

Skal vi bære mundbind på konferencecentret?

Ja, frem til d. 5 april 2021 skal mundbind bruges på alle indendørs offentlige steder blandt andet på hoteller og konferencecentre.

HAR DU PLANLAGT ET ARRANGEMENT I DE KOMMENDE UGER ELLER HAR DU ET MØDE I PIPELINE?

Vi sidder klar med rådgivning og sparring om, hvordan I nemmest overholder alle retningslinjer samtidig med, at alle deltagere får en positiv og tryg oplevelse. Vi hjælper også gerne med at finde alternative mødeformer for eksempel digitale møder.

Alle medlemmer i Danske Konferencecentre overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer blandt om håndsprit, afstand og individuelle planer for rengøring og desinfektion.

Vi henviser til vores brancheorganistion HORESTA, som løbende er i dialog med myndighederne om disse restriktioner.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG