KATEGORI: Branchenyheder

Opdatering: Nye restriktioner for møder og konferencer

26. October 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Trods regeringens nye forsamlingsforbud på 10 personer, må I stadig mødes 500 personer til møde eller konference forudsat, at I hovedsageligt sidder ned og ser i samme retning.

Vi har opdateret retningslinjerne om mundbind pr. dags dato 16/11 2020 i forbindelse med HORESTAs opdatering her.

Hoteller og konferencesteder kan indfører frivillig registrering af kontaktinformation på gæster med henblik på smitteopsporing.

Må vi samles mere end 10 personer til et kursus, møde eller konferencer?

Ja, det er stadig muligt for møde- og konferencecentre at holde arrangementer med op til 500 deltagere, forudsat at der laves biograf-/skolebordsopstilling, og at deltagerne i det væsentlige sidder ned på faste pladser. Det betyder, at bordopstillinger f.eks. hestesko eller øer, hvor deltagernes ansigter er vendt mod hinanden, ikke er tilladt.

Kravet om en fast plads betyder således også, at deltagerne ikke kan forlade deres pladser for f.eks. at gå ind i et tilstødende lokale til gruppearbejde.

Der skal desuden være minimum 2 kvm. pr. person og holdes 1 meters afstand mellem personerne i lokalet.

Forsamlingsforbuddet gælder fra mandag den 26. oktober 2020 fra 50 personer til 10 personer i de næste 4 uger, dvs. til 22. november 2020.

Må vi spise frokost eller middag mere end 10 personer samlet?

Nej, hvis I er over 10 personer i samme lokale, må I ikke forlade jeres faste plads og gå ind i hverken en restaurant eller et separat lokale for at spise – heller ikke selvom deltagerne sidder på nye faster pladser i ens retning. I kan enten kortvarigt hente forplejning eller få personalet til at bringe maden ned til jer.

Men, hvis et selskab på f.eks. 20 personer er delt op i 2 lokaler igennem hele dagen, må de gerne gå ned og spise i restauranten forskudt. Så hold 1 spiser frokost kl.11.00 og forlader restauranten. Derefter spiser hold 2 kl.12.00 uden at møde eller se hold 1.

Skal vi bære mundbind på konferencecentret?

Både ..

Ja, fra torsdag den 26/10 og frem til 2. januar skal mundbind bruges i konferencecenterets restaurant, når I går til og fra jeres bord. Mundbind skal også bæres, hvis der står forplejning frit fremme f.eks. kagebuffet eller frokostbuffet i et lokale, foyer eller gangareal.

Og Nej, der er ikke et krav om mundbind i lobbyer, gangarealer mm. på hoteller, konferencecentre og lignende.

Må vi holde en pause udenfor f.eks. gå en tur, hvis vi er mere end 10 personer?

Nej, hvis I er over 10 deltagere til et arrangement, må I ikke forlade jeres plads i mødelokalet for at gå udenfor og snakke med kolleger. I må kun forlade mødelokalet kortvarigt for f.eks. at hente forplejning eller ifm. toiletbesøg.

Desuden er lukketiden kl. 22.00 forlænget til 2. januar og udvidet til også at betyde, at der ikke må sælges alkohol i restauranter, barer, kiosker mm. efter kl. 22.00

HAR DU PLANLAGT ET ARRANGEMENT I DE KOMMENDE UGER ELLER HAR DU ET MØDE I PIPELINE?

Vi sidder klar med rådgivning og sparring om, hvordan I nemmest overholder alle retningslinjer samtidig med, at alle deltagere får en positiv og tryg oplevelse. Vi hjælper også gerne med at finde de bedste alternativer blandt andet steder til at afholde digitale møder.

Alle medlemmer i Danske Konferencecentre overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer blandt andet håndsprit, afstand og individuelle planer for rengøring og desinfektion.

Vi henviser til vores brancheorganistion HORESTA, som løbende er i dialog med myndighederne om disse restriktioner.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG