KATEGORI: Partnernyheder

På Rungstedgaard bliver de fremover mere selvforsynende

17. May 2024
Ditte Rønne Jakobsen

På Rungstedgaard er skoven omkring nu blevet godkendt til økologisk jordproduktion. Det betyder, at der fremover er bedre vilkår for at dyrke grøntsager og urter i køkkenhaven. Det er et stort skridt mod en mere selvforsynende hverdag. 

På Rungstedgaard skabte de for fire år siden en økologisk køkkenhave, som kunne være med til at gøre hotellet delvis selvforsynende med grøntsager og urter. Men de økologiske grøntsager har tidligere ikke kunne genbruges til kompost, da skovbunden ikke var økologisk. Det er der nu gjort noget ved – og efter en lang proces er skovbunden nu godkendt af Landbrugsstyrelsen til økologiske jordproduktion.

Hotellet kan derfor fremover selv kompostere, så alt hvad der høstes i køkkenhaven og serveres i hotellets restaurant – lige fra ramsløg, skovmærke til æbler og svampe – vil være økologisk.

”Det er et stort skridt for os og et vigtigt led i at skabe en mere cirkulær proces, hvor vi i langt højere grad bliver selvforsynende. Så vi er utrolig glade for, at det endelig er lykkedes – og glæder os til at kunne servere endnu flere skønne økologiske retter fra egen køkkenhave i fremtiden,” fortæller Fredrik Olsson, der er souschef i køkkenet på Rungstedgaard.

Fakta om Rungstedgaard:

  • 60 konferencelokaler
  • 139 værelser
  • Panoramaudsigt til Øresund
  • Gåafstand til grønne områder og Rungsted Havn
  • Økologiske spisemærke i Bronze

Læs mere om Rungstedgaard og deres mødefaciliteter her på deres profil!

Indhent tilbud i formularen under blogindlægget eller send en chat til os!

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG