KATEGORI: Branchenyheder

Rungstedgaard-kokke gør rent bord ved EM

3. October 2022
Ditte Rønne Jakobsen

Europas to bedste konferencekokke kommer fra Rungstedgaard. Fredrik Olsson og Caspar Leander Jensen fra det nordsjællandske hotel og konferencecenter, snittede, kogte og stegte sig til sejren i henholdsvis senior- og juniorkategorien ved EM for konferencekokke, Copper Skillet, i Amsterdam. Næste år gælder det VM i USA.

Hvis du skal til konference, på hotelophold eller bare besøge restauranten på Rungstedgaard i Nordsjælland, kan du godt begynde at slikke dig om munden. Du er nemlig, i bogstaveligste forstand, sikret et mesterligt måltid. Fredrik Olsson og Caspar Leander Jensen har netop vundet henholdsvis senior- og juniorkategorien ved EM for konferencekokke og har dermed kvalificeret sig til VM næste år i USA. Til daglig arbejder de begge i køkkenet på Rungstedgaard.

“Vi er selvfølgelig mega stolte af dem begge to,” siger hoteldirektør på Rungstedgaard, Stine Kold og fortsætter: 

“Det betyder rigtig meget for os, både som hotel og konferencested, at Rungstedgaard på den måde bliver placeret på det kulinariske landkort.”

Gode til at arbejde med helheden

Stoltheden er heller ikke til at tage fejl af hos de to mesterkokke, der allerede er tilbage i vante omgivelser i køkkenet på Rungstedgaard.

“Det er da en fed følelse at vinde. Presset er noget større, når det er en international konkurrence, og når min souschef og kollega så også vinder i sin kategori, er det jo ekstra vildt,” siger vinderen af juniorkategorien, Caspar Leander Jensen.

Hans kollega, Fredrik Olsson, har et bud på, hvad der i særlig grad imponerer både dommere ved en konkurrence som Copper Skillet og restaurantgæster i almindelighed.

“I det danske, og nordiske, køkken er vi rigtig gode til at arbejde med helheden, og vi er ikke mindst mere visuelt dygtige. Vores mad er renere i smagen og udtrykket, end man oplever mange andre steder. Det ligner, hvad det er, og det taler for sig selv,” vurderer han.

Videre til VM til næste år

Copper Skillet er en række af nationale og internationale mesterskaber for konferencekokke arrangeret af IACC (International Association of Conference Centers), en global sammenslutning af møde- og konferencecentre.

I konkurrencerne har kokkene præcis det samme udstyr og de samme råvarer til rådighed. Det eneste, de selv må medbringe, er deres egne knive. Når de har fået udleveret råvarerne, har de 15 minutter til at planlægge og derefter 30 minutter til at fremtrylle to ens hovedretter; en til fotografering og en til dommerne, som skal bedømme kvaliteten.

“Det er begrænset, hvor meget man kan træne og forberede sig, for man ved alligevel intet om, hvilke råvarer, man får at arbejde med,” siger Fredrik Olsson.

“Så det handler bare om at tænke hurtigt og gøre sit arbejde,” supplerer Caspar Leander Jensen.

Og det skal de gøre igen, når de til påske næste år repræsenterer Danmark ved verdensmesterskaberne for konferencekokke i North Carolina i USA.

På Rungstedgaard fejrer de blandt andet deres to mesterkokke med en konkurrence på sociale medier, hvor præmien naturligvis er en fire-retters middag i hotellets restaurant.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG