KATEGORI: Partnernyheder

Schæffergården åbner op for Gentoftes største køkkenhave

3. May 2019
Ditte Rønne Jakobsen

Schæffergården er stolte af at kunne åbne op for egen køkkenhave på 1400 m2 med fokus på økologiske principper. Køkkenhaven skal forsyne Schæffergårdens Restaurant Wohlert med grøntsager. Herudover er køkkenhaven åben for salg til alle interesserede. Det bliver også muligt for Schæffergårdens gæster selv at høste afgrøder fra haven og lave mad med dem, når de besøger Schæffergårdens gæstekøkken.

Køkkenhaven dyrkes ved håndkraft og uden brug af kunstgødning. I køkkenhaven dyrkes grøntsager som salater, squash, baby- gulerødder, spinat samt krydderurter og blomster. Schæffergårdens køkkenhave er inspireret af Market Garden-metoden og benytter naturlige dykningsmetoder, der bevarer og styrker jordens struktur og mikroorganismer og dermed optimerer betingelserne for kontinuerlig dyrkning.

Peter Feddersen blev første gang præsenteret for Daniel Diagos idé i sensommeren 2018 og den faldt godt i tråd med Schæffergårdens profil og ønsker fremadrettet.  Peter Feddersen fortæller: ”Ønsket om at have vores egen store køkkenhave har eksisteret længe. Den gode mad har altid haft en stor plads på Schæffergården og det betyder også, at kvaliteten af de råvarer vi bruger må være de bedst mulige. At kunne levere grønt fra egen jord til eget bord er en stor tilfredsstillelse for os alle og at kunne samarbejde med en ildsjæl som Daniel er en gave i sig selv.

Det ligger os meget på sinde at sikre, at vi belaster miljøet mindst muligt, og et projekt som køkkenhaven er i allerhøjeste grad med til at forstærke og motivere os til dette arbejde fremover”.

Anlagt og passet med håndkraft

Daniel Diago kommer fra Cuba, hvor han sammen med sin familie dyrkede landbrug på en naturlig måde. Han forklarer: ”På Cuba har mange familier deres eget lille landbrug og  producerer alt det grønne til sig selv – også selvom de kun har få kvadratmeter jord til rådighed. Jeg har gennem min barndom oplevet en helt simpel måde, hvorpå man kan dyrke jorden og ikke mindst smagt, hvor godt grøntsager smager, når de ikke bliver dyrket kunstigt”.

Til anlæggelsen af køkkenhaven blev der kun anvendt maskiner, da selve området skulle markeres og kultiveres. Resten er gjort med håndkraft. Køkkenhaven dyrkes helt uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler og jorden optimeres til dyrkning alene i kraft af naturlige processer f.eks. ved plantning af kløver og brug af naturlig gødning.

Læs mere om Schæffergårdens mødefaciliteter her og om køkkenhaven her. For booking kontakt os hos Danske Konferencecentre.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG