KATEGORI: Inspiration

Spændende aktiviteter i efterårsferien

10. October 2022
Ditte Rønne Jakobsen

De smukke efterårsfarver er ved at komme frem og lige om lidt er det efterårsferie! Skal du nyde efterårsferien i Danmark og mangler du inspiration til aktiviteter? Så har vi samlet et par gode bud på oplevelser for hele familien hos vores mødesteder.

Monstrene er løs i LEGOLAND®Billund!

Kom og mærk halloweenstemningen med farverig belysning, uhyggelig halloweenpynt, skræmmende store LEGO® modeller og halloweenklædte forlystelser, der suser gennem mørket!

Få gåsehud på Monster Street med en helt ny 4D monsterfilm, og lær nye monstertricks i Scary School.

Besøg *Monster Mansion, hvor du kan blive et rigtigt monster, og gå den famøse Brick or Treat-rute i parken. Brug din vildeste fantasi til at skabe LEGO monstre og til at bygge LEGO græskar.

Bliv til den bitre ende, og hjælp med at jage monstrene hjem, når monsterfesten slutter af med bøh og brag til monsterparade og storslået fyrværkerishow.

Se mere her: Halloween Monster Madness i LEGOLAND®

Efterårsferie på Kragerup GodsFyld efteråret med hyggelig uhygge

Sæt kryds i kalenderen i uge 41, 42 og 43 og oplev Halloween i aktivitetsparken på Kragerup Gods. Oplev eventyrlige Halloween-overraskelser, halmlabyrint, hygge omkring bålet, kreaværkstedet, skelet-jagt og MEGET mere! Book online med kampagnekoden 𝗵𝗮𝗹𝗹𝗼𝘄𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟮

Læs mere om arrangementet her: www.kragerup.dk/halloween/ og her: https://kragerup.dk/godset/ophold/aktiv-efterarsferie/

Med et 3-dages ‘aktivt efterårsferie ophold’ venter mange skønne oplevelser for dig og dine børn, og I kommer ikke til at kede jer! Dagene byder også på et kreativt værksted og aktiviteter såsom klatreparken Go High, fodboldgolf, trampolinparken Go Bounce, kanosejlads og vores helt nye og opgraderede mysterium ‘Stuepigens hemmelighed’.

Oplev arkitekturen fra nye vinkler i efterårsferien

Fra kvindeskikkelser til legoklodser. Kom til efterårsferie i Dansk Arkitektur Center, der byder på en uges sjove arkitekturoplevelser for alle aldre. Programmet skydes i gang med Kulturnatten d. 14. oktober, hvor du blandt andet kan lære at DJ’e eller prøve kræfter som tapetdesigner. I efterårsferien er der workshop i månearkitektur med LEGO© og familieværksted alle dage. Husk også sidste chance på den anmelderroste udstilling Kvinder skaber rum. Programmet for efterårsferien kan opleves d. 15. oktober til og med d. 23. oktober.

Se hele programmet for efterårsferien på vores hjemmeside Efterårsferie i DAC.

Her finder du også det fulde program for Kulturnatten Kulturnat i DAC – Dansk Arkitektur Center – DAC.

Både workshops og aktiviteter er gratis med adgang til DAC.

Børn (0-17 år): Gratis

Studerende & unge (18-25): 60 kr

Voksne: 115 kr.

Hyggelig efterårsferie i Svendborg

Hotel Svendborg på Sydfyn byder på efterårsgetaway med højrebsbuffet og overnatning.

Efterårsophold gældende fra den 14. – 22. oktober 2022. Opholdet inkluderer adgang til Naturama, adgang til Egeskov Slot, 2 x overnatninger inkl. hotellets populære morgenbuffet og 1 x aftenbuffet i egen Restaurant Krinsen. Overnat i centrum af Svendborg i gåafstand fra havnen og byens liv. Overnat i centrum af Svendborg i gåafstand fra havnen og byens liv. Få et afbræk fra hverdagen og forkæl dig selv, og en du holder af med et afslappende ophold på Hotel Svendborg i den smukkeste efterårstid. 

Læs mere om efterårsferie i Svendborg her: https://hotelsvendborg.dk/ophold/efteraar-paa-sydfyn/ og https://hotelsvendborg.dk/ophold/efteraarsferie/

Sallies Race Lounge – København

Den 9. oktober pynter Sallie’s op til Halloween med dødningehoveder, græskar, edderkopper og meget mere. De kan garantere, at oppyntningen vil være i ånden af en ægte amerikansk Halloween – både skræmmende men hyggelig på samme tid. Udover noget fantastisk oppyntning vil der også være lidt små uhyggelige tilføjelser til restaurantens menukort. Prøv bl.a. vampyrjuice eller pumpkin pie – og book en gokart tur, nu I er ved Sallie’s Race Lounge, som er placeret på toppen af verdens største indendørs gokartbane, Racehall CPH!

Aktiv ferie i Aarhus

I efterårsferien kan du besøge DGI Huset Aarhus og prøve mange sjove aktiviteter for hele familien.

Tidspunkt: alle dage i uge 42 fra 12.00 – 15.00

Leg og sjov i springsalen eller en tur op ad klatrevæggen?
Måske er basket og hockey bedre – eller en hoppeborg til de små?
Både badminton og bordtennis er også på programmet.

Kom og vær med til sjove, udfordrende og børnevenlige aktiviteter

Se priser og mere info her: https://www.dgi-huset.dk/holdbeskrivelse/aktiv-ferie/

Næsseslottets opskrift på hokkaido supper – smagen af efterår!

I takt med at skoven skifter ham til en efterårsdragt, skifter råvaresæsonen i Spisekammeret på Næsseslottet. Spisekammeret er et sæsonbetonet køkken. Derfor har kok Michael hentet grønne hokkaido hjem til ”kokkens hjørne”. Græskar er i sæson i september og er i helt i tråd med at Spisekammeret byder på sund, nærende og grøn mad. Suppen kan sagtens laves i en vegansk udgave og kokken giver dig det nemme trick.

Suppen kan serveres som en lille lun forret eller som hovedret med hjemmebagt brød.

Det skal du bruge:

1 stk grøn hokkaido

3 løg

2 hvidløg

1 liter vand

3 dl fløde (eller kokosmælk hvis du ønsker en vegansk suppe)

Smag til med salt og peber.

Ønsker du at give suppen et asiatisk twist kan du krydre med karry og ingefær og chili

Sådan laver du suppen:

Det er super nemt at gå til: smid alle ingredienserne i en gryde, kog dem op, blend dem, og smag til.

Som prikken over i’et kommer du grøn krydderurteolie på suppen og topper med ristede græskarkerner. Olien kan du køre i cirkler så det lægger sig som et flot mønster.

Sådan laver du krydderurteolie:

1 bundt persille

1 fed hvidløg

Lidt flagesalt

3-4 dl solsikkeolie eller olivenolie

Kør alle ingredienserne i en blender. Bum! Og hæld på flaske. Husk, at olien skal være tynd og fin. Det er ikke en pesto, men en smagfuld pynteolie.

Sådan rister du græskarkerner og får ”suppeknas”

Rist dine græskarkerner i kokosolie til de er sprøde. Drys evt lidt salt over

Bliv inspireret til flere aktiviteter hos vores mødesteder rundt omkring i Danmark.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG