KATEGORI: Partnernyheder

Store navne undervejs til Nordsjællands egen festival

15. March 2019
Ditte Rønne Jakobsen

Nu er det lige ved og næsten. Programmet for Danmarks nyeste festival er lige på trapperne, men allerede nu løfter Konventum sløret for nogle af de helt store navne til den første udgave af Faglig Festival i Nordsjælland, som afholdes 2.- 7. juni i Helsingør.

– Hen over vinteren har vi arbejdet intenst på at sammensætte et alsidigt, inspirerende og tæt pakket program til vores allerførste udgave af Faglig Festival. Nu er vi tæt på at kunne afsløre stort set hele pakken af højaktuelle politiske debatter, spændende talere og debattører, kunstneriske workshops og fede musiknavne, men der kommer hele tiden nye navne til, fortæller Marina Hoffmann, administrerende direktør for Konventum & Højstrupgård.

Faglig Festival er markeringen af Konventums 50-års jubilæum som kursus- og konferencecenter og bliver både en folkefest for borgere i hele regionen og samtidig et fagligt forum for udvikling det danske arbejdsmarked og den danske model, som Konventum udbyder kurser og efteruddannelser i til store dele af fagbevægelsen.

Programmet består derfor både af en faglig kursusdel og et folkeligt festivalprogram, som tilsammen skaber det helt særlig mix af demokratiske dialoger, street food, fællessang, kunstneriske indslag, debatter, foredrag og store musikalske oplevelser, hvor bl.a. Karl William, Savage Rose, Loveshop, Ukulele Hanne, og Annika Aakjær går på scenen i løbet af festivalugen.

Folkefest med faglig tyngde

– Faglig Festival er en slags tematisk folkemøde med fokus på arbejdsmarkedet, arbejdslivet og arbejdspladsen. Men ideen startede egentlig som en fejring af 50 året som fagbevægelsens fælles uddannelsescenter for fagligt aktive. Den fejring vil vi rigtig gerne dele med vores lokalområde, så vi har udviklet konceptet, og nu ender det med at blive en fantastisk folkefest, hvor der vil være inspiration, indhold og fest for enhver smag, siger Esben Noël Hjort, Udviklings- og uddannelseschef for Konventum Uddannelse.

Man satser på, at Faglig Festival bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, også efter jubilæumsåret, hvor Konventum hvert år vil sætte fokus på fejring af fællesskab og demokrati, arbejdsmarkedet, arbejdspladsen og arbejdslivet for alle og enhver.

Værd at vide

Festivalen starter med en storslået åbningsfest søndag 2. juni og løber frem til fredag 7. juni. Festivalpladsen åbner hver dag kl. 15, og der er gratis adgang for alle. Grundlovsdag 5. juni vil der være et helt særligt program med spændende arrangementer i demokratiets ånd.

Se den løbende udvikling af programmet her eller få opdateringerne på Facebook her.

Læs mere om Konventums mødefaciliteter her og kontakt os hos Danske Konferencecentre for booking og rådgivning.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG