KATEGORI: Partnernyheder

Svitlana serverede fem retters ukrainsk menu

29. March 2023
Ditte Rønne Jakobsen

100 mennesker spiste blandt andet borsch og holubtsi, da Fjelsted Skov torsdag inviterede til ukrainsk aften. Svitlana Turbaievska kom til Harndrup sidste forår og har arbejdet i Fjelsted Skovs køkken siden oktober.

Svitlana Turbaievska sørgede torsdag aften for fuldt hus i restauranten på Fjelsted Skov med sin fem-retters ukrainske menu. Det betyder, at Morten og Simon Frandsen, der ejer stedet, nu kan sende 20.000 kroner til den humanitære forening Bevar Ukraine.

Foreningen er stiftet i 2014 i forbindelse med Ruslands annektering af Krim-halvøen. Torsdagens beløb går til hjælp til transport af tæpper, brændeovne og andet humanitært udstyr til landet.

Menuen kostede 399 kroner, hvoraf de 100 kroner gik til Bevar Ukranie. Halvdelen af de 100 gæster betalte selv, mens to lokale virksomheder, Bodycote og GJ Coating, havde inviteret i alt 50 medarbejdere til ukrainsk støtteaften. Fjelsted Skov fordoblede gæsternes beløb og gav 10.000 kroner.

Gæster blev rørt af film

Aftenen bød også på koncert med Anastasiia og Oksana fra Ukraine. Og det blev ikke nogen helt almindelig koncert, for de to musikere, der i dag bor i henholdsvis Middelfart og Vissenbjerg, benyttede også lejligheden til at fortælle og vise film om Ukraine udenfor krigszonerne.

– Dermed blev det også en meget stemningsfuld og rørende aften, hvor man prøvede at kikke lidt udover krigen og med garanti inspirerede nogle til et besøg i landet, når konflikten forhåbentlig snart er ovre, fortæller Simon Frandsen.

CSR på Fjelsted Skov

Konferencehotellet tager deres sociale ansvarlighed seriøst og har en klar ambition om at hjælpe, hvor de kan og hvor det giver mening. Svitlana og hendes mand flygtede til Danmark den 8. marts og har siden maj 2022 boet på Fjelsted Skov med deres svigerdatter og hendes børn.

– Svitlana har arbejdet i køkkenet siden oktober gennem en aftale med Middelfart Kommune. Samtidig med at ansættelsen styrker Svitlanas tilknytning til det danske samfund, har hun i samme periode været en højt værdsat hjælp i dagligdagen, fortæller Simon Frandsen.

Læs mere om mødefaciliteter og se flere billeder fra Fjelsted Skov her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG