KATEGORI: Partnernyheder

Talk is cheap – Sådan gør man gastronomien grøn

10. February 2020
Ditte Rønne Jakobsen

Næsseslottet i Holte har de fået en ny og grønnere livsstil. Med en dedikeret indsats har man ændret sit mindset fra at tænke ”forplejning” til en livsstilsændrende grøn bevidsthed. Og så forsøger man at tænke FN’s 17 verdensmål ind i sin hverdag.

Næsseslottets kok, som står ved roret ved slotskomfuret, har sat kursen, så man oplever mad tilberedt af årstidens råvarer og en helhedsoplevelse, hvor alle sanser kommer i brug. Samtidig er minimering af madspild tænkt ind i hele processen.

Med 36 tønder land og en kok som tænker i årstider og egenproduktion, har det været muligt at etablere slottets egen køkkenhave, hvor man fremadrettet vil høste krydderurter, rabarber, kartofler og jordbær med mere.

For at undgå madspild, portionsanretter man det meste af maden. På den måde kan kokken også servere, ”det samme for alle”, men tage individuelle hensyn i forhold til allergener og lignende. 

Af slottets frugt og grøntsags”rester” laver man lækre juicer, som man selv er ret stolte af. Dem finder du både til morgenmad og som ”sund snack” på menuen.

Håndhygiejne – det er da håndrullet, bæredygtig luksus

Du har muligvis hørt en del diskussion om, hvilken tilgang til håndhygiejne som giver bedst mening i offentlige rum. Og hvilken løsning er egentlig den mest miljørigtige? Kan man få de to ting til at spille sammen? På Næsseslottet besluttede man sig for at tage udfordringen op. Efter at have forhørt sig hos flere eksperter, havde man lært følgende:

For at holde hygiejnen høj, er det nødvendigt at aftørringsmetoden mekanisk slider bakterier af dine hænder. Derudover er det er vigtigt at aftørringsmediet ikke genbruges. Ønsker du at opfylde disse to kriterier, er der derfor kun to metoder der giver mening: aftørring med små håndklæder, som løbende vaskes, samt håndaftørring med håndklædeark (papir) som smides ud efter brug. Desværre sker der ofte et overforbrug af papirark; folk ”kommer til” at tage en enorm bunke.

Næsseslottet tog man derfor konsekvensen af det enorme papirforbrug man havde; for at undgå miljøbelastning og samtidig skabe et luksuriøst look, benytter man derfor håndrullede vaskeklude på toiletterne. De indgår i slottets ”husvaskeri” og er derfor både en grøn og økonomisk besparelse.

Oplev det selv

Kom og oplev det spirende forår på Næsseslottet – i form af et dagsmøde, workshop, seminar, bestyrelsesmøde, middag eller walk & talk. Kontakt os for en uforpligtende snak om jeres behov. Vi skræddersyer alle møder, så de passer fuldstændig til jeres behov.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG