KATEGORI: Inspiration

Teamudvikling – dyk ned i samarbejdet og skab værdi for virksomheden

26. September 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Er I et team, der arbejder tæt sammen hver dag? Oplever I nogle gange udfordringer, hvor I misforstår hinandens kommunikation og handlinger? Teamudvikling kan hjælpe jer med at løfte samarbejdet til nye højder ved at arbejde mere struktureret med forståelsen for hinandens adfærd og reaktioner i forskellige situationer.

Kilde: Sonnerupgaard Gods, TEAK Teambuilding

Teambuilding vs teamudvikling

Teambuilding er fantastisk til at skabe relationer og berøre, hvordan I samarbejder og kommunikerer med hinanden. Men med teamudvikling tager I et skridt videre og får værktøjer til at blive endnu dygtigere som team. Vi dykker ned i, hvordan I samarbejder og kommunikerer i dag og arbejder hen imod en mere fremadskuende tilgang, hvor I bliver bedre som team.

Teamudvikling indebærer længerevarende øvelser sammenlignet med typisk teambuilding. Vi løser opgaverne flere gange, men stopper op mellem runderne for at diskutere, hvad der blev gjort godt, og hvad der kan forbedres. Gennem dialog faciliteret af vores instruktører spørger vi ind til deltagerne, så vi kan lære af hinandens erfaringer og perspektiver.

I et team er der typisk mange forskellige personligheder, som agerer på forskellige måder. Derfor er vores instruktører uddannet i DISC-personlighedsprofil, hvilket gør dem dygtige til at fornemme, hvilken personlighedstype hver enkelt deltager har. Denne indsigt giver os mulighed for bedre at forstå, hvad der er vigtigt for den enkelte i teamet.

Fordelene taler for sig selv

En af de mest mærkbare fordele ved at investere i teamudvikling er den forbedrede trivsel blandt medarbejderne. Når teammedlemmer forstår hinandens arbejdsstil og personligheder bedre, kan det reducere konflikter og misforståelser, hvilket skaber en mere harmonisk arbejdsmiljø. Medarbejdere, der trives, er mere tilfredse og engagerede, hvilket fører til lavere medarbejderomsætning og højere jobtilfredshed.

Derudover styrker teamudvikling samarbejdet mellem medarbejderne. Når teammedlemmer lærer at kommunikere mere effektivt, udveksle idéer og løse problemer sammen, kan det føre til mere kreative løsninger og bedre resultater for virksomheden. Et velintegreret team arbejder mere produktivt og effektivt, da de trækker på hinandens styrker og kompetencer.

Når virksomheden investerer i teamudvikling, kan den også forvente at se et konkret return on investment (ROI). Forbedret samarbejde og trivsel blandt medarbejderne kan reducere tidsspilde på konflikter og misforståelser, hvilket kan føre til øget effektivitet og besparelser i den daglige drift. Derudover kan et mere produktivt team bidrage til øget kundetilfredshed og loyalitet, hvilket kan resultere i øget omsætning og vækst for virksomheden.

Således kan investeringen i teamudvikling medvirke til at skabe en positiv spiral af øget trivsel og samarbejde, der i sidste ende kan bidrage til en stærkere og mere succesfuld virksomhed.

Sonnerupgaard Gods tilbyder teambuilding både i forbindelse med jeres møde eller som et heldags arrangement – vi hjælper dig med at booke det helt rigtige. Læs mere om mødefaciliteter og team-aktiviteter på Sonnerupgaard Gods´s profil her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG