KATEGORI: Partnernyheder

Tips til den gode pause

18. February 2020
Ditte Rønne Jakobsen

For at afholde et vellykket arrangement er det vigtigt at planlægge nogle pauser, hvor deltagerne får et lille pusterum og kan lade ny energi. Det er vigtigt med disse små afbræk for, at deltagerne kan koncentrere sig hele dagen.

Vi har samlet nogle tips til pauseplanlægningen her:

Design pauserne

Som mødeplanlægger har du mulighed for at designe pauserne, så de fremmer formålet med dit arrangement. Skemalæg de forskellige pauser og planlæg, hvad du ønsker at få ud af de forskellige pauser i løbet af dagen.  

Sceneskift

Opfordr gerne deltagerne til at forlade lokalet for lige at strække benene og få lidt luftforandring. Samtidig er det altid en god ide at lufte ud i lokalet, så der kommer lidt frisk luft ind. Hvis det er en længere pause, kan deltagerne opfordres til at gå en lille tur i omgivelserne. Eventuelt kan det også være en ide at skifte lokale undervejs, for eksempel ved gruppearbejde.

Aflæs stemningen

Hav altid et par små øvelser klar, som kan løfte stemningen, hvis du fornemmer at deltagerne mister koncentrationen og falder fra. En kort øvelse kan give masser af fornyet energi, så deltagerne igen er klar til at tage ny viden ind.

Networking

Det er vigtigt, at give deltagerne mulighed for at networke under pauserne. Mange deltagerne kommer netop for at sparre med andre indenfor samme branche/arbejdsområde. Det er vigtigt, at deltagerne får muligheden for at skabe nye relationer, får en erfaringsudveksling og evt. finder fremtidige sparringspartnere.

Forplejning

Sørg for at deltagerne er tanket op inden mødet ved f.eks. at starte med en morgenbuffet. Derefter er alle klar til dagens møde. Sørg for løbende at deltagerne kan tanke op med drikkevarer og snacks og sørg for en god solid frokost. Forplejningen skal gerne være sund og varierende med lidt til den søde tand, så vi kan sikre et konstant blodsukker og dermed en bedre koncentrationsevne.

Tid til at tjekke mails?

Selvom de fleste fraråder at tjekke sin arbejdsmail, når man er til arrangementer ude af huset, viser erfaringen dog, at de fleste gør det. Accepter dette og lav det evt. til en planlagt pauseaktivitet. Derved kan du undgå, at deltagerne sidder med mobilen og tjekker mails eller lignende under mødet.

Teambuildingsaktiviteter

Det kan også være en god ide at benytte sig af forskellige teambuildingsøvelser eller andre samarbejdsøvelser for at skabe et bedre sammenhold og dynamik på holdet. Tjek om kursusstedet kan være behjælpelig med planlægningen og evt. kan anbefale nogle lokale aktører.

Mindfulness, Yoga, fitness

Start eller slut dagen med nogle små mindfulness øvelser for at sikre en god begyndelse/afslutning på dagen. Konferencecentrene hjælper dig gerne i kontakt med professionelle undervisere.

Kontakt os hos Danske Konferencecenter for booking af dit næste arrangement.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG