KATEGORI: Inspiration

Vi er nødt til at tale om de hverdagsmøder!

7. September 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Af Mette Ploug Meineche og Wenche Strømsnes, podcasten Mødegangen

Møder er en helt almindelig del af de flestes arbejdsdag. Vi bruger dem til at koordinere, dele viden, lave aftaler og afstemme opgaver. Det er et medie for vores samarbejde på arbejdspladsen. Vi kan og skal ikke undvære dem. Men alt for mange steder er møder en uvelkommen del af hverdagen. Noget, man bare må leve med. Noget, man bare skal. 

Det er ærgerligt. For der er nok ikke en vigtigere kilde til energi og udvikling end i kollegaskabet. Den energi kollegaer giver hinanden kommer ikke til at folde sig ud i stramt styrede eller rituelle møder – ej heller i ustrukturerede ”vi tager det bare som det opstår”-møder.

Svaret er derfor: Vi skal ikke finde os i dårlige møder. Vi skal gøre dem bedre, og det er et fælles ansvar. Det er nemlig ikke en mødeleder eller en enkelt eller to mødedeltagere, der alene kan skabe det gode møde. Det kræver at alle, der mødes, byder ind og har et fælles fokus på at skabe gode møder.

Det er derfor, at Mødegangen har udviklet et virksomhedsspil til alle jer, der mødes i møder. Det handler om, at I prioriterer at bruge tid – 15 minutter, en halv time eller et par timer – på at samtale om, hvordan jeres mødepraksis er.

I bruger virksomhedsspillets baselinebrik til at søge og blive enige om, hvad der er mest effektivt og værdifuldt for jer at justere og forbedre i jeres møder. Dette første skridt til bedre møder, som I når frem til, giver jer mulighed for at holde hinanden op på den indsats og de tiltag, som I dermed skal gøre. Det vil hjælpe jer til at fastholde fokus, og deraf får I hurtigere en kvalitetsforbedring, der giver mere energi til jeres møder. Bedre aftaler og mere handling i jeres møder.

Når denne nye vane er blevet automatiseret og naturlig integreret i jeres mødekultur, så kan I spille spillet igen, for at finde det næste, der kan kvalificere jeres hverdagsmøder. Det handler om at justere én ting ad gangen.

Gode møder skal vedligeholdes og justeres over tid. Så med jævne mellemrum kan I finde en ny førsteprioritet, I sammen vil forbedre i jeres møder.

Vi ønsker nemlig alle gode, energifulde, effektive og meningsfulde hverdagsmøder.

Om Mødegangen

Mødegangen er en podcast med inspiration til, hvordan du får mest ud af dine møder. Uanset om du er leder eller deltager i møderne, vil du sikkert kunne genkende de dilemmaer, vi tager op.

Så hvordan får vi energi af at gå til møder? I Mødegangen taler vi om, hvad der sker før, under og efter mødet, og vi ser på de strukturelle og organisatoriske forhold.

Læs mere og lyt til podcasten Mødegangen her

Du kan også læse Mødegangen´s artikel i vores helt nye Møde-og Konferenceguide her.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG