KATEGORI: Inspiration

Vi skal ikke finde os i dårlige møder!

13. November 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Vi skal gøre vores hverdagsmøder bedre. Det skal vi, fordi møder er en vigtig platform til bedre samarbejde, og vi behøver dem for løse problemer og skabe udvikling i kollegaskabet. Og møderne kan altid blive bedre. Kvaliteten afhænger nemlig af de personer, der sidder omkring bordet – eller bordene i de digitale møder – og hver gange gruppen ændres påvirker det kvaliteten.

Af Mette Ploug Meineche og Wenche Strømsnes, podcasten Mødegangen

Det er ikke svært at arbejde med løbende forbedringer af møder. Det er bare desværre ofte underprioriteret. Og mange gange lever de sit eget liv. Måske tager vi møder lidt for givet? Møder er kollegaskabets samarbejdsplatform. Den energi, kolleger giver hinanden, kommer ikke til at folde sig ud i stramt styrede eller rituelle møder. Ej heller i ustrukturerede ”vi tager det bare som det opstår”-møder.

Det er et fælles ansvar. Det er nemlig ikke en mødeleder eller en enkelt eller to mødedeltagere, der alene kan skabe det gode møde. Det kræver at alle, der mødes, byder ind og har et fælles fokus på at skabe gode møder.

Vi er nødt til at tale om vores hverdagsmøder

Det er derfor, vi i Mødegangen har udviklet et virksomhedsspil til alle jer, der mødes i møder. I skal blot prioritere at bruge tid – 15 minutter, en halv time eller et par timer – på at samtale om, hvordan jeres mødepraksis er.

I bruger virksomhedsspillets baselinebrik til at hjælpe jer med at blive enige om, hvad der er mest værdifuldt for jer at justere. Det kan I bruge til at holde hinanden fast i nye fælles vaner og i vil hurtigere opleve en kvalitetsforbedring, der giver mere energi til jeres møder.

Det handler om at justere én ting ad gangen.

Gode møder skal nemlig vedligeholdes og justeres over tid. Så med jævne mellemrum kan I finde en ny førsteprioritet, I sammen vil forbedre i jeres møder.

Vi ønsker alle gode, energifulde, effektive og meningsfulde hverdagsmøder.

VIND ET MØDESPIL

Send os et af dine møde-dilemmaer inden den 1. december og vind et mødespil. Du kan endda være heldig at vinde en workshop for dig og dine kolleger.

Scan QR koden på billedet her forneden og læs mere om konkurrencen.

Læs mere om Mødegangen her og hør deres podcast.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG