KATEGORI: Partnernyheder

“Vi vil gerne være med til at Middelfart bliver Fyns førende elev- og lærlingeby!”

5. September 2023
Ditte Rønne Jakobsen

Sådan siger Severins direktør Tina i et interview efter årets Craft Festival her i Middelfart.

Ifølge Arbejdernes Erhvervsråd kommer Danmark i 2030 til at mangle 99.000 faglærte. Det tager man alvorligt i Middelfart, der netop har afholdt Craft Festival i Middelfart for alle 7.-10. klasser i kommune, ligesom Middelfart Erhvervscenter netop har lanceret et ”Elev- og lærlingenetværk”, hvor elever og lærlinge mødes socialt og fagligt på tværs af faggrupper.

Derfor bliver der nu skabt et nyt lokalt netværk for kommunens elever og lærlinge som skal støtte dem socialt og fagligt, og samtidigt lære dem at samarbejde på tværs af faggrupper. Dette vil forhåbentlig på sigt være med til at give dem en fælles social platform, der kan hjælpe dem med at blive i faget – og tiltrække flere unge til Middelfart Kommune.

På Severin har hoteldirektør Tina Pedersen tilmeldt alle sine elever til det lokale elev- og lærlingenetværk:

”I vores branche kan de unge vælge og vrage mellem jobs. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi giver de unge alle mulige grunde til at uddanne, arbejde og bosætte sig i vores lokalområde. Og her er netværksguld og relationer essentielle”, mener hoteldirektøren.

”Og så håber jeg, at de unge vælger at blive ambassadører for netværket, når de er på skole, så de kan fortælle, hvor fedt et sted Middelfart og Vestfyn er at være elev og lærling i”.

Jacob og Lærke

31-årige tjenerelev Jacob fra Severin har været med til at sætte dagsordenen i netværket sammen med Middelfart Erhvervscenter:

”Vi startede med en ryste-sammen-aften i det lokale bowlingcenter. Det var rigtig fedt. Næste møde d. 14. september er lige dele socialt og teambuilding hos Middelfart MiniGolf og Fodboldgolf. De sidste 2 møder er mere faglige med virksomhedsbesøg og overlevelsestur”.

”Vi lærer både at kommunikere, være sociale og udvikle relationer på tværs. Det giver kompetencer og bedre forståelse for andre, og det er fedt”, mener Jacob, der snart flytter fra Odense til Middelfart.

Også konditor-elev Lærke på 19 år er glad for netværket:

”Jeg er tilflytter til Fyn, så for mig er netværket det første sociale fællesskab her. Det er dejligt med input, og jeg blev virkelig overrasket over, hvor mange slags erhvervsuddannelser der er i Middelfart-området”.

Netværk er guld ”Jeg håber, at de bruger det til sociale og faglige snakke og inspiration. Nu har Middelfart Erhvervscenter og jeg sat rammerne, og så er det op til lærlingene og eleverne at få noget ud af dem. Og det ved jeg, at de vil”, siger direktør Tina Pedersen.

”Jeg håber virkelig, at dette netværk vil bestå – og løbende blive udviklet. Og at Middelfart også bliver kendt på at gøre noget ekstra for elever og lærlinge, så de retter ryggen. Alt for mange unge tager gymnasiet, fordi venner gør det, eller forældrene siger de skal.”

Du kan læse mere om Severin her på deres profil hos Danske Konferencecentre.

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG