KATEGORI: Partnernyheder

Syv elefanter forsvundet fra Konventum

23. May 2018
Ditte Rønne Jakobsen

Som led i Konventums CSR tiltag, som vi tidligere har skrevet om i år, har man bedt sine gæster om selv at bære deres service ud efter morgenmaden. Det har man gjort for at forbedre arbejdsforholdene for serveringspersonalet og skåne dem for den yderligere belastning på minimum 42.000 ekstra kg, der ellers skulle bæres frem og tilbage i husets restaurant.

 

Den nye strategi for morgenafrydningen på Konventum, er en del af ledelsens fokus på at fordele ressourcerne rigtigt samt højne arbejdsmiljøet og den generelle trivsel for både medarbejdere og gæster.

– Hvis vi tager udgangspunkt i, at en velvoksen afrikansk elefant vejer omkring de 6.000 kg, så har vi løbet af det sidste år skånet vores personale fra at skulle bære det, der svarer til syv elefanter mere ud om året, når de rydder morgenborde af i vores restaurant. Det har selvsagt været en markant forbedring for vores serveringspersonale, fortæller Marina Hoffmann, administrerende direktør for Konventum og Højstrupgård.

Hverdagen vejer mindre

To af de tjenere, der hver dag oplever forskellen, er Connie Nielsen og Jan Ehlersen.

– Jeg kan mærke en stor forskel i mine arme, uden tvivl. Hvis vi f.eks. har 400 gæster til morgenmad, så er det langt de fleste, der er søde til at bære ud. Så er der måske kun 75 kuverter, der skal ryddes. Det skaber mere tid om morgenen, som vi kan bruge på at være der for gæsterne. Men den helt store gevinst er, at jeg kan mærke det på min krop, siger Connie Nielsen, der har været tjener på Konventum i 17 år.

Jan Ehlersen, der har været hos Konventum i to år, kan mærke, at gæsterne tager meget aktivt stilling til, hvorvidt man bærer ud eller ikke bærer ud.

– Vores faste kursister og konferencedeltagere er utrolig søde til at bære ud efter sig selv, men nu nærmer vi os sommersæsonen, så det kommer til at ændre sig. Turisterne tænker det som en fast del af det at være på hotel, at man har personale, der rydder af for en, så de er ikke lige så gode til at rydde af. Men de tager det pænt, når vi gør dem opmærksomme på, hvor stor en forskel, det gør, fortæller Jan Ehlersen.

Konventum har i år gjort sig positiv bemærket med to andre væsentlige CSR tiltag. I starten af året underskrev de FNs Womens Empowerment Principles, der støtter ligestilling på arbejdspladsen og forbedre kvinders rettigheder. Fornylig blev det også offentliggjort, at fra d. 1 april 2018 har havvindmøller sørget for Konventums samlede energiforbrug med målet om at gøre konferencecentret mere bæredygtigt. 

 

Du kan læse mere om Konventum her og er som altid velkommen til at kontakte os hos Danske Konferencecentre.

 

 

 
INDHENT TILBUD TIL DIT NÆSTE ARRANGEMENT? – UDFYLD FORMULAREN, SÅ KONTAKTER VI DIG